MAINOS

Näin nestemäinen kangastapetti levitetään seinään

Sisustus

Nestemäinen kangastapetti valmistetaan tekstiiliteollisuuden sivutuotteena syntyvästä materiaalista. Katso, kuinka tapetti leviteään seinälle!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Käytännössä nestemäinen kangastapetti pitää sisällään eri kangaslaatuja, kuten silkkiä, samettia, pellavaa ja puuvillaa. Materiaali on siis ekologista. Kuoseja on toista sataa ja kangastapetti on pakattu pusseihin, joissa on mukana myös liisteri.

Nestemäinen kangastapetti seinään – esimerkkikohteen työnkulku

  1. Tapettipussi sekoitettiin veden ja pussissa mukana tulleen liisterin kanssa koneellisesti.
  2. Seinälle tapetti heiteltiin putskauhan avulla pieninä läntteinä jonka jälkeen muovisella hiertimellä sitä siloiteltiin.
  3. Tuotteen menekki riippuu täysin tekijän kädenjäljestä sekä valitusta kangaskuosista.
  4. Saumattoman pinnan saa helposti aikaiseksi koska tuotteella on pitkä työskentelyaika. Ei siis haittaa jos huomaa, että jossain kohdassa on paksusti tai vastakohtaisesti liian ohut kerros koska työn edetessä näitä kohtia on mahdollista korjata pitkän työajan puitteissa.

Nestemäinen tapetti sekoitetaan veteen

Seinää tapetoitaessa sekoitusveteen lisätään vain paketissa mukana tuleva liisteri. Useissa kuoseissa liisteri on kuivahiutaleena tapetin joukossa jolloin sekoitus veden kanssa riitttää.

Nestemäisen tapetin levitys

Tapettia heitellään seinään pieniksi länteiksi. Ohuella muovihiertimellä tasataan ja levitetään tapettia seinään.

Nestemäinen tapetti - levitys

Työaika on todella pitkä, joten työsaumoja ei kovin helpolla saa kaangastapetilla aikaiseksi.

Tapetin sekoitus

  1. Pussillinen kangastapettia sekoitetaan ohjeistettuun vesimäärään joka vaihtelee kuosista riippuen.
  2. Koska pussissa on mukana liisteri, ei sitä tarvitse erikseen hommata.
  3. Joissakin tapettipusseissa se on hiutaleena jo valmiiksi kangaskuidun joukossa ja joissain paketeissa se on pakattu pieneen pussiin nestemäisessä muodossa.
  4. Nestemäinen kangastapetti sekoitetaan vispiläkoneella hitain kierroksin. Käsinkin tämän työn voi tehdä, mutta sekoitusaika on aika pitkä, noin 20 minuuttia, joten koneellisesti sekoittaen pääsee helpommalla.
  5. Tuotteen työaika on todella pitkä joten kiirettä asennustyössä ei tarvitse pitää. Sekin varmasti omalta osaltaan tuo helpoutta asennustyöhön.
  6. Alustaksi nestemäiselle kangastapetille käy niin kivi- kuin levyaineisetkin pohjat. Lattioitakin sillä voidaan päällystää, mutta työtavat poikkeavat seinän pinnoituksesta.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kangastapetti nestemäinen kangastapetti nestemäinen tapetti tapetointi tapetti


Lisää samasta aiheesta