MAINOS

Näin pidät vaatteet raikkaana – vaatehuolto helteellä

Sisustus

Kesähelteet tuovat omat haasteensa pukeutumiseen. Näin pysyt raikkaana ja näyttää huolitellulta asiakastapaamisissa ja kesähäissä!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Lomalaisille kesävaatteen valinta on helppoa. Kesähelteillä juhlijoilla ja hikisissä toimistossa työskentelevillä on tilanne toinen ja vaatehuolto vaatii erityistä huomiota.

Fiksu valitsee hengittäviä materiaaleja kesähelteellä

Vaatteen valinnassa kannattaa suosia hengittäviä materiaaleja kuten luonnonkuituja. Materiaalin luontaiset ominaisuudet on hyvä huomioida tilaisuuden mukaan. Pellava on miellyttävä päällä, mutta rypistyy helposti ja erityisesti kostealla säällä. Silkkiset vaatteet ovat taas vilpoisia ja kevyitä, mutta niihin jää helposti selkeitä hikirajoja.
Pukeutumisessa on hyvä huomioida muutama perusseikka: Vaaleat vaatteet eivät ime lämpöä kuten tummat vaatteet. Löysemmät vaatteet taas hiostavat vähemmän kuin tiukat ja ihonmyötäiset.

Kainalosuojat säästävät pukua

Juhlavaatteiden kainalokohtiin on monesti ommeltu kankaisia kainalosuojia. Nopea vaihtoehto on hankkia kertakäyttöisiä kainalosuojia, jotka ovat käteviä kiinnittää puvun tai takin kainalokohtiin tarrapinnan ansiosta.

Vaatteet on myös hyvä pestä useasti ja muistaa, että alhaiset lämpötilat eivät poista hajua aiheuttavia bakteereja.

Oikea ja säännöllinen vaatehuolto pitää vaatteet raikkaana

Pesulassa on tahran ja hienpoistoon tarkoitettuja aineita ja menetelmiä, joilla vaate saadaan puhtaaksi ja raikkaaksi. Viimeistelty vaate myös tuntuu viileältä päällä ja säilyy siistinä pitkään. Kotikäyttöön löytyy myös vastaavia aineita, mutta erityisesti herkkien materiaalien kanssa kannattaa olla varovainen.

Erityinen suojakäsittely säästää myös vaatetta hien haitallisilta vaikutuksilta. Ainakin parempien vaatteiden suojakäsittelyn tulisi olla osa arkista vaatehuoltoa.

Lisätietoa: www.sol.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

hikitahrojen poisto kainalosuojat pesula vaatehuolto