MAINOS

Näin piha muuntuu juhlatilaksi – inspiroidu vinkeistä ja järjestä pihajuhlat

Piha

Upeat pihajuhlat eivät välttämättä vaadi trimmattua nurmikenttää tai täydellistä ruusupenkkiä. Mielikuvituksella sekä monikäyttöisillä puutarhatarvikkeilla saa aikaiseksi näyttävän kokonaisuuden.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Valmistujaiset aloittavat kesän juhlakauden, ja etenkin isommissa perhejuhlissa on lisätila usein tervetullutta. Nyt onkin hyvä aika miettiä oman pihan tai isomman terassin muuntelumahdollisuuksia. Myös Suomen epävakainen kesäsää kannattaa ottaa huomioon juhlien järjestelyissä.

– Pihajuhlissa tulee huomioida kekkereiden ajankohta eli onko kyseessä päivä- vai iltajuhla, ja miettiä sen mukaan mahdollinen lisävalaistuksen tarve. Myös tilankäyttö, kuten pöytien ja tuolien sijainti on syytä suunnitella etukäteen tarkasti. Somistuksessa onkin sitten vain mielikuvitus rajana, Riikka Leskinen JYSKistä summaa.

Katse pihakalusteisiin

Pihajuhlat

Lapsille on hyvä varata pihajuhliin omaa tekemistä

Juhlien ohjelma ratkaisee kalustuksen; onko tarkoitus ruokailla vai ainoastaan oleskella yhdessä? Tilaa ja kalustusta suunniteltaessa kannattaa myös huomioida mahdollinen tanssilattian paikka ja puuhanurkka pienille vieraille.

Olemassa olevien kalusteiden kunto on syytä tarkistaa, nimittäin maalipinnaltaan repsottava tai vaurioitunut kalustus ei lisää juhlatunnelmaa. Suuria pöytäliinoja käyttämällä erilaisiakin pöytiä voi yhdistää toisiinsa, ja myös lahjapöydän sijainti kannattaa suunnitella etukäteen. Pinottavat tuolit ovat pihajuhliin ketterä vaihtoehto, sillä ne on helppo ottaa esille tarpeen mukaan.

Tarkista tarjoilujen paikka

juhlatarjoilu -pihajuhlat

Juhlien tarjottavat tulisi säilyttää suojatussa paikassa

Mikäli juhlien tarjoilut järjestetään ulkotiloissa, on ruoat sijoitettava suojattuun paikkaan ja huolehdittava, ettei kylmäketju pääse katkeamaan. Kylmälaukut ja -kallet ovat monelle tuttu ja turvallinen vaihtoehto. Juomien, kuten kuohuviinipullojen, säilytyksessä voi käyttää myös isoja, vedellä ja jäillä täytettyjä ruukkuja. Kokoontaitettavista pöydistä puolestaan saa helposti laskutilaa laseille ja astioille.

Juhlatunnelmaa somistuksella

Lyhty somistaa kattausta pihajuhlissa

Lyhty somistaa pihajuhlien kattausta kauniisti.

Uusilla pehmusteilla ja koristetyynyillä saa nopeasti ilmettä pihalle – kauniit pöytäliinat tuovatkin jo erityistä juhlan tuntua. Jos kukkien istuttaminen ei tunnu omalta jutulta, usein myös yksi näyttävä kukka, kuten lilja korkeassa maljakossa tuo pöytään ryhtiä ja näyttävyyttä. Kukka-asetelmaan saa lisänostetta rypistämällä lasimaljakkoon sellofaania ennen sen täyttämistä vedellä – asetelma näyttää siltä, kuin maljakossa olisi jäätä.

Erikokoiset kukkaruukut kannattaa sijoitella vieraiden kulkureitille ja oleskelutiloja somistamaan. Ruukuista saa myös näyttäviä asetelmia ryhmittelemällä niitä aurinkolamppujen tai lyhtyjen kanssa. Paperilyhdyt ja erilaiset valosarjat näyttävät kauniilta hämärtyvässä illassa puiden oksiin ripustettuna. Jos juhlat jatkuvat myöhään, on myös hyvä varata pihalle terassinlämmitin tai ainakin huopia ja vierastossuja vieraille lämmikkeeksi.

Voiko pihajuhlat pitää, jos sataa?

Mikäli haluaa varustella pihansa epävakaista säätä tai paahtavaa aurinkoa varten, löytyy tarkoitukseen monenlaisia katoksia. Useammat katokset ovat erittäin nopeasti koottavia ja markkinoilta löytyy myös malleja, joissa on kutsumattomia vieraita, kuten hyttysiä, varten verkot valmiiksi mukana. Katos koristellaan osaksi muuta juhla-aluetta esimerkiksi kiinnittämällä siihen valosarjoja, ilmapalloja tai paperilyhtyjä.

pihakatos

Katos pelastaa kesäjuhlat sateisella säällä.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

pihajuhlat pihakatos puutarha puutarhakalusteet