MAINOS | omalaina.fi

Näin rahoitat remontin oikein

Talo
Rahoittamalla remontin oikein voit tehdä merkittäviä säästöjä jo ennen projektin aloittamista.

Raaka-aineiden jo useampaa vuotta jatkunut merkittävä hinnannousu iskee suoraan rakentajan ja remontoijan kukkaroon. Siksi tulevan projektin suunnittelu ja budjetointi kannattaa tehdä erityisen huolellisesti. Järkevällä budjetoinnilla ja materiaalivalinnoilla voit säästää jopa kymmeniä prosentteja jo ennen kuin vasara edes ehtii heilahtaa ensimmäistä kertaa.

Sama pätee rahoituksen hankkimiseen: kilpailutettu kulutusluotto voi pienentää rakennusprojektin kokonaiskuluja huomattavasti jo suunnitteluvaiheessa!

Valitse laina käyttötarkoituksen mukaisesti

Lainan käyttötarkoitus määrittää pitkälti, millainen rahoitusmuoto on suunniteltuun hankintaan sopivin. Rahoitusta hakiessa rakentajan ja remontoijan kannattaa kiinnittää huomiota eri lainatyyppien ominaispiirteisiin, sillä jokainen laina ei sovellu hyvin esimerkiksi remontointiin. Rakennusprojektit ovat tunnetusti vaikeasti ennakoitavia, eikä edes huolellinen suunnittelu takaa, ettei yllätyksiä matkan varrella ilmaannu. Remontin tai vastaavan hankkeen budjetin lukkoon lyöminen ennalta onkin lähes mahdotonta. Tästä syystä esimerkiksi kulutusluotto voi sopiva remontointiin huonosti.

Kulutusluotto on kertaluotto, joka haetaan nimensä mukaisesti kulutukseen. Lainaa haettaessa haetaan siis tiettyä kertasummaa, eikä muutoksia lainasummaan voi helposti tehdä. Remonttia suunnittelevan kannattaakin sen sijaan harkita joustoluottoa. Joustoluotto joustaa tarvittaessa projektin mukaan, joten yllättävien lisäkulujen kohdalla voidaan lisänostoja tehdä nopeasti, sovitun luottorajan puitteissa. Luottoraja päätetään jo lainaa haettaessa, jonka jälkeen uudet nostot eivät edellytä erillistä sopimista.

Kilpailuttamalla säästät

Lainat kannattaa lainatyypistä riippumatta aina kilpailuttaa. Kilpailuttaminen tarkoittaa yksinkertaisesti lainatarjouksen pyytämistä mahdollisimman monelta luotonantajalta. Tämä auttaa takaamaan, että laina saadaan mahdollisimman edullisin ehdoin. Jopa kymmenien lainatarjousten vertailu on helpointa tehdä vertailupalvelun avulla.

Syöttämällä haluamasi lainasumman, takaisinmaksuajan sekä omat tietosi lainavertailupalveluun, voi palvelu hakea sinulle sopivat lainatarjoukset jopa useiden kymmenien pankkien ja rahoitusyhtiöiden joukosta. Koko hakuprosessi on täysin sähköinen, joten voit kilpailuttaa lainat vaikkapa älypuhelimesi näytöltä, juuri silloin kun se sinulle parhaiten sopii.

Vertailun avulla saat hyvän yleiskuvan tarjolla olevista lainatuotteista, sekä yleisestä hintatasosta. Samalla voit hakea sinulle sopivinta lainaa. Päätös lainanotosta jää aina sinulle, eikä kilpailuttaminen edellytä lainanottoa. Voit siis rauhassa tutkia eri vaihtoehtoja ja hakea haluamaasi lainaa, tai jättää sen myöhempään ajankohtaan.

Kilpailuttamalla lainat voit säästää useita kymmeniä prosentteja jo ennen kuin aloitat oman rakennusprojektisi!