Keittiöremontti onnistuu myös pienemmällä budjetilla!

1. Säilytä lattia. Piristä vanhaa lattiaa hauskalla matolla.

2. Keittiökaapit ilman krumeluureja. Valitse edullinen perusratkaisu ja piristä sitä hauskoilla yksityiskohdilla.

3. Yksinkertaiset säilytystilat. Avohyllyistä luulisi, että ne ovat todellisia pölynkerääjiä, mutta eivät ne ole, jos niillä säilytettäviä tavaroita käytetään päivittäin. Tässä keittiössä hyllyt tehtiin sopivan mittaisiksi katkaistuista pyökkisistä työtasoista ja kiinnitettiin seinään yksinkertaisilla kannattimilla.

4. Vaivattomasti lisää työtilaa. Unohda keittiösaareke. On muitakin tapoja saada keittiöön tilaa, joka mahdollistaa useampia samanaikaisia toimintoja. Tässä keittiössä työtasot ympäröivät koko keittiötä. Keittiössä ei ole yläkaappeja, mikä keventää yleisvaikutelmaa. Keittiö ei näytä ylikalustetulta.

5. Suuri liesi. Miksi pitäisi sijoittaa kaikki rahat keittiökaappeihin ja tyytyä tavalliseen lieteen? Tässä keittiössä panostettiin hieman ylellisempään Ilve-lieteen ja tyytyi tavallisiin vakiokalusteisiin.

6. Kirpputorilöydöt koristeina. Valitse hauskoja tauluja ja kirpputorilta hankittua posliinia antamaan keittiölle omaleimaisuutta esimerkiksi ylellisten kaakeleiden sijaan.

7. Vahakankainen näkösuoja. Monissa keittiöissä tiskiallas on ikkunan ääressä. On toki ihanaa, että valo pääsee sisälle, mutta joskus keittiöönkin kaipaa näkösuojaa. Kun teet verhon vahakankaasta, vesiroiskeetkaan eivät ole ongelma.

8. Maalaa seinät. Seinissä ei ole kaakeleita, vaan ne maalattiin valkoisiksi. Seiniin haluttiin helposti puhdistettava pinta, joka ei kuitenkaan ole liian kiiltävä. Lieden taakse laitettiin suojaksi pleksilasi.

9. Paljon valoa ilman suuria sähkötöitä. Upotettujen spottivalojen sijaan kattoon asennettiin nelikulmainen kisko, jossa on säädettäviä spottivaloja. Ne antavat hyvän yleisvalaistuksen. Hyllyjen alapuolelle upotettiin spottivaloja 30 sentin välein. Tunnelmavalaistuksesta huolehtivat kynttilät, mutta kaikkia spottivalojakin voi himmentää.