MAINOS

Näin säästetään ydinvoimalan verran energiaa

Lämmitys

Elämme niin huolettomasti, että energiaa menee vuosittain hukkaan yhteensä yhden ydinvoimalan verran. Ratkaisu löytyy kokonaisvaltaisesta energiatehokkuudesta. Katso video!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Energiatehokkuus on vasta viime vuosina noussut suureksi puheenaiheeksi – osittain energian hinnannousun ja osittain ilmastonmuutoksen vuoksi.

Ongelma on kuitenkin todellinen, sillä kiinteistöissä hukataan vuosittain hirvittävät määrät energiaa ja samalla rahaa.

Kiinteistöissä kuluu eniten energiaa epätasapainossa olevien järjestelmien vuoksi, suurimmat energiasyöpöt ovat yleensä ilmanvaihto ja lämmitys.

Ongelmat ovat samankaltaisia niin asuinrakennuksissa kuin julkisissakin kiinteistöissä

– Jos esimerkiksi lämmitysjärjestelmä on epätasapainossa, lämmitystä voidaan joutua pitämään täysillä, jotta saadaan asuinrakennuksen viimeinenkin huoneisto lämpiämään. Silloin toisissa asunnoissa kärsitään kuumuudesta, selvittää ekokoulutettu huoltomies Antti Janhunen Lassila & Tikanojalta.

– Teollisuuden puolella on toki paljon painoa, sillä siellä käytetään noin neljäsosa kokonaisenergiasta. Asuntorakentamisessa ja asumisessa kuluu kuitenkin jopa 40 prosenttia kaikesta energiasta, joten on selvää, missä energiansäästön painopisteen pitäisi olla, toteaa kiinteistötalouden professori Seppo Junnila Aalto-yliopistosta.

 

Lähde: L&T

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

ilmanvaihto lämmitys lämmitysenergia sähkön säästö