Siirry pääsisältöön

Näin teet upean sisustustaulun – step by step

Sisustus
Kangastauluilla saat seinälle uniikkia taidetta ja sisustukseen uutta ilmettä. Tee itse sisustustaulu edullisesti – onnistuu aloittelijaltakin!

Tee itse sisustustaulu! Kankaisilla sisustustauluilla luot nopeasti ja kohtuuhinnalla uuden ja yksilöllisen tyylin kodin eri tiloihin. Ne sopivat niin moderniin kuin perinteisesti sisustettuun kotiin. Niillä saat helposti näyttäviä sisustuksellisia yksityiskohtia ja tuot seinille lisää väriä.

Kangaskauppoja kannattaa kierrellä sisustajan silmin: valikoimat ovat runsaita ja värejä kankaissa on tarjolla jokaisen makuun. Tarjolla on yksinkertaisuutta arvostavalle graafisia ja selkeitä kuvioita, värikylläisiä kukkakankaita romanttisesta sisustustyylistä pitävälle, sekä ihania väripintoja väreillä sisustavalle.

Luo oma taulusarjasi!

Edullisilla muutaman euron kangaslöydöillä saat kotiin tehtyä vaikka kokonaisen taulusarjan. Leikittele kuvioiden ja värien lisäksi kankaan pinnalla. Yksi taulu voi olla pörröistä kangasta, toinen kiiltävää tai silkkimäistä ja kolmas struktuuriltaan vaihtelevaa pellavakangasta. Pinnan struktuurit luovat kankaalle ilmeen ja tuovat värit kauniisti esille.

Kangas on oiva valinta myös silloin, kun taulu halutaan valaista kohdevalolla. Kangaspintaan suunnattu valo saa pinnan elämään entisestään.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Taulun tekemiseen tarvitset vain kangasta ja puiset kiilakehykset. Kangastaulun pohjana voit halutessasi käyttää styroksi- tai kapalevyä.

Puisia kiilakehyksiä saa valmiina erikokoisina. Kangas pingotetaan kehyksen ympärille ja nidotaan kiinni. Kiilakehyksiä ja kapalevyä myydään mm. taiteilijatarvikeliikkeissä ja styroksia rautakaupoissa.

Tee oma sisustustaulu näillä ohjeilla:

Sisustustauluilla uutta ilmettä kotiin! Kiilakehyksissä on jiiriin sahattu hankoliitos
Kiilakehyksissä on jiiriin sahattu hankoliitos, joiden avulla kaksi kehyksen puuosaa saadaan liitettyä tukevasti toisiinsa. Kulmaliitoksissa ei ole tarkoitus käyttää liimaa, koska kankaan löystyessä kehystä voidaan kiristää kiiloilla.

Katso ohjeet, joiden avulla teet upean sisustustaulun. Kiilakehyksen mukana tulee kiiloja, joilla kehystä saa kiilattua suuremmaksi kahteen suuntaan.
Kiilakehyksen mukana tulee kiiloja, joilla kehystä saa kiilattua suuremmaksi kahteen suuntaan.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Tee sisustustaulu käden käänteessä! Suurissa kiilakehyksissä on myös välipuut, jotka jäykistävät kehystä. Lovettu välipuu kiinnitetään kehykseen hankoliitoksella ja välipuut toisiinsa puutapeilla.
Suurissa kiilakehyksissä on myös välipuut, jotka jäykistävät kehystä. Lovettu välipuu kiinnitetään kehykseen hankoliitoksella ja välipuut toisiinsa puutapeilla.

Kiilakehyksen kokoaminen, Itse tehty sisustustaulu
Kiilakehys kootaan niin, että ensin kiinnitetään kolme kehyspuuta toisiinsa ja sitten kehyksen välipuut. Viimeiseksi kiinnitetään neljäs kehyspuun kappale.

Tee se itse sisustustaulu: kiilakehyksen profiilin muotoilua
Kiilakehyksen pitää olla profiililtaan muotoiltu niin, että kangas koskettaa vain kehyspuun ulkoreunaa. Näin kehysosa ei paina taulun kangasta koko kehyksen leveydeltä.

Näin teet upean sisustustaulun itse

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Sisustustauluun kannattaa valita värikkäitä ja kuviollisia kankaita. Jos kangas on erittäin ohutta ja vaaleaa puuvillakangasta, puunväriset kiilakehykset voivat näkyä kankaan läpi. Kehykset kannattaa silloin maalata valkoiseksi. Kuvan esimerkkikankaat ovat Finlaysonin valikoimista.

Sisustustaulu, Kangas sovitetaan kehyksiin, niin saat kauniin sisustustaulun
Kangas sovitetaan kehyksiin niin, että kangas on kehysten leveyden verran suurempi. Näin saadaan riittävä käännösvara kankaan kiinnittämiseksi kehysten taakse. Kun kangas on leikattu mittoihinsa, se silitetään rypyttömäksi. Jos kangas on ollut taitoksilla, silitys pitää tehdä erityisen huolellisesti.

Kiinnitä sisustustaulun kangas sinkiläpistoolilla.
Kiinnitys tapahtuu kehyksen takaa. Saumanvara käännetään kaksinkerroin ja nidotaan kiinni kehyspuun keskeltä. Kangas nidotaan reuna kerrallaan keskeltä aloittaen lähes kulmiin saakka. Kulmissa kangas taitellaan ja nidotaan viimeiseksi.

Sisustustaulu, Käytä sisustustaulun kankaan kiinnityksessä Boschin PTK 3,6 V-sinkiläpistooliä
Nurkassa kangas taitetaan ensin keskeltä sisäänpäin taitokselle. Tämän jälkeen nurkkakankaat käännetään ja nidotaan vuorotellen taitoksen päälle. Kulmassa kankaan kiinnitys kannattaa tehdä huolella, koska nurkkaan kangas jää helposti löysäksi pussiksi.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Sisustustaulu, Käytä sisustustaulun kankaan kiinnityksessä Boschin PTK 3,6 V-sinkiläpistooliä
Kankaan kiinnityksessä käytettiin apuna johdotonta, akkukäyttöistä Bosch PTK 3,6 V-sinkiläpistoolia. Laite on tarkoitettu esimerkiksi kankaan kiinnittämiseen puuhun tai puukuitulevyihin. Siinä on iskuvoiman säätö eri materiaalin mukaiseen työskentelyyn, joten eri kokoisille sinkilöille saadaan säädettyä kulloinkin tarvittava iskuvoima. Sinkiläpistoolilla voidaan kiinnittää maksimissaan 14 millimetrin pituisia sinkilöitä ja nastoja. Näin syntyi sisustustaulu nopeasti ja helposti.

Lue myös: Hevosaiheisia kankaalle tulostettuja sisustustauluja, Kotiverstaalla – tekisinkö itse, monikäyttöinen kukkahylly, Tee itse taulu vanhoista lehdistä, tapeteista tai koristepapereista, Tee itse mosaiikkipaloista taulu tai pöytä, Sisusta valokuvilla – katso parhaat ideat ja toteuta kotona ja Tumman ja vaalean liitto – parkettiremontti uudisti perinnetalon ilmeen