Näin tehtiin Tirin perheen uima-allas
Pohjatyöt ovat uima-altaan asentamisen tärkein vaihe.
Pohjatyöt ovat uima-altaan asentamisen tärkein vaihe. Pohjan tulee olla tasainen, korkeusero saa olla enintään 25 milliä. Jos allas tulee suoraan hiekan päälle, on hiekan oltava hienoa seulottua luonnonhiekkaa, esimerkiksi muuraushiekkaa. Kivituhka tai murskeesta seulottu hiekka ei tähän käy. Alueen täytyy olla joka puolelta vähintään 15 senttiä suurempi kuin altaan pohja. Varaa hiekkaa myös altaan seinän ja pohjan väliseen pyöristykseen.

 

Eritykseksi altaan pohjalle tuli 50 millin paksuista routastyroksia
Eritykseksi altaan pohjalle tuli 50 millin paksuista routastyroksia. Saumojen on oltava tiiviisti toisiaan vasten ja ne on vielä eristettävä solumuovinauhalla.

 

Reunapeltien ja allasmuovien asentamiseen tarvitaan apumies
Altaan vinotukien paikat kaivetaan uima-allaspaketin ohjeiden mukaisesti ja tukien päiden alle varataan esimerkiksi 30 x 30 sentin kokoiset pihalaatat. Reunapeltien ja allasmuovien asentamiseen tarvitaan apumies! Tämän jälkeen levitetään allasmuovi ja muovi nostetaan altaan reunan yli.
Pohjalle tarvitaan noin kahden sentin kerros vettä, jotta altaan pohja voidaan kiristää
Pohjalle tarvitaan sen jälkeen noin kahden sentin kerros vettä, jotta altaan pohja voidaan kiristää. Vettä lisätään 15 senttiä, jotta myös reunat voidaan kiristää. Tämän jälkeen allas voidaan täyttää kokonaan. Tässä vaiheessa altaaseen asennetaan myös kiertovesipumppu.

 

Ruskeasta kestopuusta Henrik rakensi uima-altaan ympärille pation. Näin altaan ympäristön sai näyttämään siistiltä.