MAINOS

Näin tulppaanit saavat nimensä

Piha

Uudet tulppaanilajikkeet syntyvät pitkäjänteisellä työllä. Lajikenimen valinta voi olla yhtä huolellisuutta vaativaa työtä kuin itse jalostustyö, mutta nopeampaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Uuden lajikkeen jalostaminen kun kestää helposti 10-15 vuotta.  Nimeämisessä on muutamia pääsääntöjä. 

Nimeäminen hyvien tapojen mukaan

Lajikkeiden nimeämisessä noudatetaan kansainvälisiä pelisääntöjä. Nimen on istuttava eri kieliin ja kulttuureihin. Sen on oltava myönteinen ja helposti lausuttava. Nimi ei saa olla hyvien tapojen vastainen tai loukkaava. Onkin tärkeää varmistaa, ettei nimiehdokas ole jossain kielessä kirosana tai muuten sopimaton ilmaisu.

Naisten nimistä kuninkaallisiin

Nimen valitsee jalostajayritys, useimmiten juuri se henkilö, joka on tehnyt uuden lajikkeen syntyyn johtaneen risteytyksen. Valtava määrä lajikkeita on
saanut naisen etunimen. Miespuolisten jalostajien puolisot, äidit ja tyttäret ovat saaneet kauniin ja kestävän muiston muun muassa lajikenimistä Carola, Denise ja Brigitta. Kuninkaita, prinssejä ja prinsessoja ihaillaan. Näin ollen kuninkaallisvivahteiset lajikenimet ovat inspiroivia, kuten esimerkiksi Prinses Irene, Purple Prince, Yellow King ja Candy Prince.

Paikan nimistä väreihin

Maantiede on hyvin edustettuna tulppaanien lajikenimissä. Los Angeles, Monte Carlo, Barcelona ja Calgary löytyvät myös eri puolilta maailmaa. Voi hyvin ymmärtää että värien perusteella nimeäminen on aina ollut suosittua, koska juuri tulppaanien hienot värit valloittavat! Lajikenimistä Yellow Flight, White Dream, Jumbo Pink ja Red Paradise voi heti päätellä kyseisen kukan värin.

Lähde: Kauppapuutarhaliitto

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

leikkokukka tulppaani tulppaanilajike