Näin valitset kompostorin
Puutarhajätteille kelpaa määräysten mukaan avokasa, lautakehikko tai tehdasvalmisteinen kompostori. Tärkeää on, että kehikko tai kompostori on suuri, sillä puutarhajätteitä tulee yleensä paljon kerralla. Tehdasvalmisteinen puutarhakompostori on helppo ja pitkäikäinen vaihtoehto. Hyvä kompostori on siistin näköinen, pitää massan kosteana ja varmistaa sen ilmansaannin. Näin kompostin hoito on helpompaa.

Keittiöjätteille sitä vastoin täytyy ehdottomasti hankkia kunnollinen, lämpö- ja jyrsijäeristetty kompostori, josta käytetään myös nimitystä lämpö- tai kuumakompostori. Sopiva tilavuus yhden perheen tarpeisiin on 200-400 litraa.

Kuumakompostorin valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota ennen kaikkea helppokäyttöisyyteen sekä lämpöeristyksen paksuuteen. Jatkuvatoiminen, joko alta tyhjennettävä tai kaksilokeroinen laite on erityisen kätevä keittiöjätteiden kompostoinnissa. Jos kompostorilla on pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki, se on takuu siitä, että laite on läpäissyt virallisen pakkastestin. Tällainen kompostori on muutenkin varma valinta, sillä Joutsenmerkki-kompostorilla on oltava 5 vuoden takuu.