MAINOS

Suuri suomalainen nakkitutkimus

Keittiö

Suomalainen mies syö nakkeja mieluiten yksin: kysely selvitti suomalaisten nakkimaun. Lue kaikki tulokset!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Miehet herkuttelevat nakeilla mieluiten yksin ja naiset puolestaan perheen kanssa. Myös ikä vaikuttaa mieltymyksiin: nuoremmille maistuu mausteisempi malli ketsupin kera, vanhemman väen suosiessa lihaisaa ja kuorellista versiota sinapilla.

Atrian tekemä kyselytutkimus paljastaa, että nakit ovat suomalaisille helppo arkiruoka, joka kuuluu ikään tai sukupuoleen katsomatta kodin ruokapöytään. Suomalaisille ylivoimainen kunkku on nakit ja muusi. Tämä klassikkoruoka on jopa neljäsosan kyselyyn vastanneen suosikki. Toiseksi suosituimmalle sijalle nousi perinteinen kastike.

Suomen nakkimaakunnaksi kyselyssä puolestaan ylsi Kainuu, jossa yli puolet kyselyyn vastanneista syö nakkeja vähintään kerran viikossa.

Nakki con kurkkusalaatti on ketsuppilisäkettä suositumpi

Nakkitutkimus

Nakkiruoat maistuvat suomalaisille, kertoo nakkitutkimus.

Miehillä ja naisilla on melko samanlainen maku, mutta erojakin löytyy. Lähes kolmannes miehistä (28 %) kertoo nauttivansa nakkeja mieluiten yksin, kun vastaavasti naisista lähes puolet (40 %) kertoi syövänsä nakit mieluiten perheen kanssa.

Joka toinen miesvastaaja kertoi nakin maistuvan yöruokana snagarilta syötynä, kun taas 46 % naisvastaajista kertoi tämän perinneherkun maistuvan arkiruoan lisäksi mieluiten retkieväänä nuotiolla paistettuna.

Jos suomalaiset nauttivat nakkeja sellaisenaan, sipaistaan päälle mieluiten sinappia. Toiseksi suosituin lisäke nakille on kurkkusalaatti ja kolmantena vaihtoehtona tulee ketsuppi.

Nakkimaku muuttuu iän myötä

suosituimmat nakkiruoat

Suosituimmat nakkiruoat

Kaikkien ikäryhmien mielestä täydellinen nakki on maukas.

  • Nuoret, 15–24-vuotiaat suosivat kuitenkin mieluiten kuorettomia ja mausteisia nakkeja.
  • 25–35-vuotiaat arvostavat itsetehtyjä ja tulisilla mausteilla höystettyä makkaroita.
  • 35–44-vuotiaat kiinnittävät huomiota terveellisyyteen ja hakevat vähärasvaisia ja vähäsuolaisia vaihtoehtoja.
  • Nakin rakenteeseen kiinnitetään huomiota erityisesti 45–54-vuotiaana, jolloin nakin halutaan olevan napakka ja napsahtava.
  • Lihaisaa ja kuorellista versiota suosivat yli 55-vuotiaat.
Nakkitutkimus - nakkimaakunta

Nakkitutkimus – maakunta jossa syödään eniten nakkeja.


Suuri suomalainen nakkitutkimus: Atria otti selvää suomalaisten mieltymyksistä kyselytutkimuksella, johon vastasi 1 258 suomalaista. Naisten osuus vastaajista oli 61 % ja miesten osuus 39 %. Kyselytutkimus toteutettiin 3.–19.9. välisenä aikana digikyselynä ja tutkimuksen näyte koottiin Atrian Facebook-yhteisön sekä Atrian digikanavien kautta.

Tutkimuksen on kuvittanut huippusuositusta Fok_it-sarjakuvastaan tunnettu Joonas Rinta-Kanto.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Grillaus makkara nakki retkieväs