Nälkäpäivä kerää apua muun muassa Ebola-alueelle

Sisustus
Suomen Punainen Risti haastaa kaikki auttamaan Nälkäpäivänä 18. – 20.9. Lipaskerääjille ja lahjoittajille on tarvetta joka puolella Suomea.

Nälkäpäivä toivottaa tervetulleiksi kaikki halukkaat, eikä aiempaa kokemusta Punaisesta Rististä tarvita.

Avun tarve on tällä hetkellä suuri etenkin Länsi-Afrikassa, jossa kärsitään historian pahimmasta Ebola-epidemiasta. WHO:n mukaan viruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut tähän mennessä yli 1500 ja tartuntaepäilyjä on noin 3000. Alueelle on lähetetty huhtikuun jälkeen yhdeksän suomalaista Punaisen Ristin avustustyöntekijää.

Ebola-alueella varoja tarvitaan henkilökunnan palkkaamiseen

Sierra Leoneen rakennetaan parhaillaan Ebola-klinikkaa, jossa voidaan hoitaa 60 potilasta kerrallaan. Suomen Punainen Risti tukee klinikan toimintaa. Klinikka avautuu tällä viikolla.

– Vakavin tilanne on Sierra Leonessa ja Liberiassa. Liberian pääkaupunki Monrovia on miljoonakaupunki, missä on erityisen vaikeaa hallita epidemian leviämistä, sanoo Punaisen Ristin terveydenhuollon neuvonantaja Tiina Saarikoski, joka aloittaa työt Punaisen Ristin Ebola-klinikalla tällä viikolla.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Ebola-alueella varoja tarvitaan henkilökunnan palkkaamiseen. Henkilökuntaa tarvitaan sekä hoitoon että tiedottamiseen. – Ebola-klinikalla pukeudutaan tiiviisiin suojapukuihin, joissa työskenteleminen on raskasta. Yksi vuoro voi kestää enimmillään noin tunnin, eli henkilökuntaa tarvitaan paljon, Saarikoski sanoo.

Gazassa tarvitaan juomavettä ja lääkkeitä

Nälkäpaivä keräyslipas

Kaikki halukkaat voivat tulla Nälkäpäivä-kerääjiksi yksin tai porukalla. Ilmoittaudu osoitteessa www.nalkapaiva.fi

Punainen Risti vetoaa lahjoittajiin myös Gazan humanitaarisen tilanteen helpottamiseksi. Gazan taisteluiden seurauksena tuhannet ihmiset tarvitsevat juomavettä, terveydenhuoltoa ja asuinpaikan.

– Noin 11 000 ihmistä on loukkaantunut, ja heistä noin 70 prosenttia on siviilejä. Lähes 600 000 ihmistä on jättänyt kotinsa ja yli 17 000 taloa on tuhoutunut. Pulaa on vedestä, polttoaineesta, sairaalatarvikkeista sekä lääkkeistä, sanoo Punaisen Ristin kansainvälisen avustustoiminnan johtaja Kalle Löövi.

Nälkäpäivä-varoilla apua Filippiineille ja Balkanille

Vuosi sitten kerätyillä Nälkäpäivä-varoilla Suomen Punainen Risti osallistui valtavaan avustusoperaatioon Filippiineillä. Haiyan-hirmumyrskyn jälkeen Suomen Punainen Risti toimitti katastrofialueelle terveysaseman ja henkilökuntaa, avustustarvikkeita sekä avustustyöntekijöitä auttamaan avustustarvikkeiden jakelussa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Suomen Punainen Risti auttoi myös muun muassa keväällä Balkanin tulvissa omaisuutensa menettäneitä sekä Etelä-Sudaniin konfliktin takia paenneita ihmisiä.

Lahjoitetuilla varoilla on tehty myös kehitysyhteistyötä, kuten autettu katastrofialttiilla alueilla ihmisiä varautumaan luonnononnettomuuksiin. Työn tulokset näkyivät muun muassa Filippiineillä, jossa kuolonuhrien määrä jäi Haiyanin iskiessä pieneksi niillä alueilla, jossa työtä on tehty.

Nälkäpäivä on varainhankintakampanja, jolla kerätään sitomattomia varoja Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Varoilla autetaan luonnonkatastrofien ja konfliktin uhreja eri puolilla maailmaa. Lisäksi varoilla autetaan onnettomuuksien uhreja Suomessa.

Tule kerääjäksi ja lahjoita

Kaikki halukkaat voivat tulla Nälkäpäivä-kerääjiksi yksin tai porukalla. Ilmoittaudu osoitteessa www.nalkapaiva.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Nälkäpäivään voi lahjoittaa:

  • Soittamalla numeroon 0600 12220 (20,12€ / puhelu + pvm)
  • Lähettämällä tekstiviesti ”SPR” numeroon 16499 (15€ / viesti)
  • Netissä osoitteessa nälkäpäivä.fi
  • MobilePay:lla, numeroon 040 135 88 00