Nämä lamput kannattaa korvata ledillä

Talo

Mikäli kymmenen halogeenikohdelamppua vaihdetaan led-kohdelamppuihin, kertyy säästöä kymmenessä vuodessa noin 500 euroa. Lue lisää!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Energiansäästölamppujen korvaamiseen ledeillä ei vielä ole pakottavaa tarvetta ledien korkeasta hintatasosta johtuen. Kokonaiskustannuksiltaan ledit maksavat itsensä takaisin, jos lampun käyttöikä on puolet pitempi kuin energiansäästölampulla.

Ledien käyttöominaisuudet ovat energiansäästölamppuja paremmat erityisesti silloin, kun valaisimeen halutaan välittömästi syttyvä tai himmennettävä lamppu. Pitkän käyttöikänsä ansiosta ledi on järkevä valinta valaisimeen, joka on lampun vaihtamisen kannalta hankalassa paikassa. Ledi on oikea valinta myös silloin, kun halutaan välttää elohopeaa sisältävien lamppujen käyttöä.

Säästääkö led-lamppu rahaa?

Halogeenikohdelamput kannattaa aina korvata led-lampuilla sellaisia käyttökohteita lukuun ottamatta, joissa tarvitaan erinomaista värintoistokykyä. Hyvä energiatehokkuus yhdistettynä erittäin pitkään käyttöikään on led-spottien keskeinen etu halogeenikohdelamppuihin verrattuna.

Kymmenen kertaa pitempi käyttöikä ja kolme kertaa parempi tehokkuus säästävät lamppua kohti noin 50 euroa kymmenen käyttövuoden aikana. Mikäli kymmenen halogeenikohdelamppua vaihdetaan ledikohdelamppuihin, kertyy säästöä kymmenessä vuodessa noin 500 euroa.

Lue myös:

Testissä 80 led-lamppua – näin ostat energiaa säästävän ledin oikein >
Suositukset ledin valintaan >

 

Testitulokset: www.premiumlight.eu  -> Finland
Tietoa lampuista: www.lampputieto.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

halogeenilamppu led-lamppu led-valaistus


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: