Nanopinnoitus antaa lisää vuosia

KylpyhuoneTalo

Tiesitkö, että kalliille kylpyhuoneremontille on olemassa vaihtoehto? Huolellinen, ammattilaisen suorittama puhdistus ja nanopinnoitus pidentävät kylppärin elinikää vuosia – ja kustannukset ovat murto-osa remontin kuluista. Hintalaskurilla selvität helposti oman kylpyhuoneesi nanopinnoitus maksaa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Keski-Euroopassa ja muualla maailmassa kodin ja julkisten tilojen nanopinnoitus on jo tuttu juttu, mutta meille täällä Suomessa se on vielä melko uusi asia. Nanopinnoituksen avulla voidaan esimerkiksi kylpyhuoneen pinnat suojata niin, etteivät likaavat aineet pääse tarttumaan ja imeytymään niihin. Samalla käyttöikä pitenee, puhdistus helpottuu ja ympäristölle ja pinnalle haitallisten puhdistusaineiden käyttö vähenee oleellisesti.

Mitä käsittely maksaa?  Laske kylpyhuoneesi nanopinnoituksen hinta täällä.

Kuten jo aiemmin on todettu, ovat pinnoituksen kustannukset murto-osa remontin kustannuksista ja kylpyhuoneen saa vuosia lisää ikää. Erityisen hyödyllistä on pinnoittaa uudet märkätilat, joiden käyttöikä pitenee suojauksen ansiosta 10–15 vuotta. Hinta-arvion oman kylpyhuoneen tai saunan käsittelystä voi tehdä Nanoksin hintalaskurilla.

Mitä nanopinnoitus tarkoittaa esimerkiksi saniteettitiloissa?

Nanopinnoituksessa on kyse kokonaispalvelusta, joka saa vanhatkin saniteettitilat näyttämään miltei uusilta, suojaa pintoja sekä helpottaa jatkossa puhtaanapitoa.
Palvelun yhteydessä tilat puhdistetaan monivaiheisella erikoispuhdistusmenetelmällä ja neutralisoidaan. Tarvittaessa myös korjataan laatta- ja silikonisaumoja sekä kiinnitetään mahdolliset irronneet laatat. Korjatut ja puhdistetut pinnat suojataan lopuksi nanopinnoitteella. Näin saadaan aikaan uuden näköiset saniteettitilat, joissa viihtyvät kohteesta riippuen asukkaat, asiakkaat tai yrityksen oma henkilökunta.
Mikä parasta, nanopinnoitus on merkittävästi nopeampi toteuttaa ja on hinnaltaan vain noin kymmenesosa tilojen uusimisen kustannuksista.

Nanopinnoite on vettä ja rasvaa hylkivä ja se antaa pitkäaikaisen suojan pinnalle. Elävässä elämässä se tarkoittaa sitä, että esimerkiksi kalkki ja ruoste ovat paljon helpommin poistettavissa suojatulta pinnalta eikä home pääse tarttumaan pinnoitteen päälle. Pinnoitteen ominaisuudet myös vähentävät tehokkaasti mikrobien lisääntymistä suojatulla pinnalla. Pinnoite on hengittävä, joten sen alle mahdollisesti pääsevä kosteus haihtuu pois.

Pinnoite kestää käytössä useita vuosia. Se kestää hyvin myös erilaisia puhdistusaineita, mutta useimmiten puhdistamiseen riittää lämmin vesi ja mikrokuituliina. Kylpyhuoneesta tulee helppo hoitoinen ja se säilyy hyvännäköisenä pitkään.

Myös aivan uusiin kylpyhuoneisiin kannattaa tehdä nanopinnoitus, koska se ehkäisee niiden likaantumista ja helpottaa puhtaanapitoa heti uudesta lähtien. Lisäksi se tulee noin puolet vanhan kylppärin käsittelyä edullisemmaksi koska työmäärän osuus on huomattavasti pienempi.

Mitä nanopinnoitteilla voi suojata?

Nanopinnoitteilla voidaan toki suojata kaikenlaisia pintoja. Esimerkiksi keittiötiloissa välitila, tasot ja lattiat hyötyvät nanopinnoitteesta. Saunan lauteet kannattaa ehdottomasti pinnoittaa uusina. Nanoksi Oy tekee paljon myös julkisten tilojen suojauksia sekä esimerkiksi julkisivupinnoitteita. Nanopinnoituksen avulla voidaankin nopeasti ja edullisesti parantaa esimerkiksi ravintoloiden, kahviloiden, huoltoasemien ja hotellien asiakas tyytyväisyyttä, helpottaa siivousta sekä esimerkiksi parantaa asuntojen vuokratuottoa. Vähentynyt remontointi- tarve myös pienentää kiinteistön elinkaarikustannuksia.

Puhdistus ja pinnoitus kannattaa jättää ammattilaisille.

Vahva toimija alalla on suomalainen Nanoksi Finland Oy. Kokemusta on kertynyt jo yli 1500:sta kohteesta. Kohteita on ollut sekä julkisten rakennusten wc:t ja pesutilat että yksityiset kodit.

Nanoksin ammattilaiset aloittavat kylpyhuoneen pintojen huollon perus- teellisella puhdistuksella. Se on onnistuneen lopputuloksen kannalta oleellisen tärkeää. – Saamme lähes poikkeuksetta pinnat puhtaiksi, vaikka niissä olisi kalkkia, ruostetta, hometta tai muuta, hankalasti irrotettavaa likaa. Teemme myös puhdistustyön aina itse, koska vaatimus- tasomme on korkea. Siivousliikkeiden työn jälki ei riitä meidän kriteereihimme, sanoo Jukka Laks Nanoksi Finland Oy:stä.

-Tarvittaessa teemme puhdistuksen ja pinnoituksen yhteydessä muuta pientä huoltoa. Kiinnitämme irtolaatat ja vaihdamme tarvittaessa halkeilleet. Siistimme huolella ja tarvittaessa vaihdamme niin laatta- kuin silikonisaumatkin. Puhdistukset tehdään aina kohteen lian vaatimalla tavalla. Koska likaa on niin eri- tyyppistä, niin menetelmätkin vaihtelevat sen mukaan.

Puhdistuksen jälkeen levitetään kullekin pinnalle parhaiten sopiva nanopinnoite, jonka annetaan kuivua ja karkaistua rauhassa. – Pinnoitteiden välillä on todella iso ja eroja ja olemmekin testanneet niitä erittäin paljon. Tämän tuotetestauksen ansiosta käytämme esimerkiksi laattasaumoissa vain yhtä tiettyä pinnoitetta, koska se on osoittautunut ylivoimaiseksi muihin verrattuna. Nanopinnoite kannattaakin jättää ammattilaisten tehtäväksi, koska harvalla on kotitaloudessa niin tehokkaat puhdistuslaitteet- ja aineet, että lopputulos olisi riittävän hyvä pinnoittamiseen.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

nano nanoksi oy nanopinnoite nanopinnoitus nanoteknologia


Lisää samasta aiheesta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: