MAINOS

Näy pimeässä – kiinnitä heijastin hyvissä ajoin

Talo

Illat ovat jo muuttuneet pimeiksi, joten nyt on aika varustaa jokainen ulkoilutakki vähintään yhdellä heijastimella.

Jaa sosiaalisessa mediassa
Kuva: KUNGS Sinituote Oy

Näy pimeässä – kiinnitä heijastin hyvissä ajoin

Illat ovat jo muuttuneet pimeiksi, joten nyt on aika varustaa jokainen ulkoilutakki vähintään yhdellä heijastimella.

Syksyn pimeinä iltoina ja aamuina on erityisesti tummissa vaatteissa liikkuvia vaikea nähdä liikenteessä. Jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden on tärkeä muistaa, että vaikka he näkevät auton, ei autoilija välttämättä havaitse heitä. Heijastin tuo tarvittavaa lisänäkyvyyttä ja turvaa liikenteeseen.

Kaukovaloilla ajava autoilija näkee pimeällä tiellä ilman heijastinta kulkevan jalankulkijan noin 100 metrin etäisyydeltä. Heijastinta käyttävän henkilön hän huomaa jopa 300 metrin päästä. Lähivaloilla ajava autoilija havaitsee ilman heijastinta kulkevan henkilön vasta noin 40 metrin etäisyydeltä. Heijastimella varustettu henkilö näkyy 100 – 150 metrin etäisyydeltä.

Hyvä heijastin on valmistettu voimakkaasti valoa taittavasta materiaalista. Se voi olla perinteinen, kovasta muovista valmistettu prismaheijastin, miellyttävä ja kolisematon pehmoheijastin tai helposti hihaan kiinnitettävä jousi- tai clips-heijastin. KUNGS –heijastin on taatusti turvallinen valinta, sillä se on CE-hyväksytty ja  täyttää standardin EN 13356 vaatimukset.

Lisätietoja:

Lähde: Sinituote, kuvat: KUNGS Sinituote Oy, Liikenneturva

Näy pimeässä - kiinnitä heijastin hyvissä ajoin -2

Kuva: Liikenneturva

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

heijastin turvallisus


Lisää samasta aiheesta