Sisätilojen kaasulaitteissa tulee olla liekinvarmistin
Sisätilojen kaasulaitteissa tulee olla liekinvarmistin. Se on turvalaite, joka katkaisee kaasun virtauksen nestekaasulaitteen polttimesta noin 40 sekunnin kuluttua liekin sammumisesta.

Kaasugrilli onkin ruuanlaittajan oiva apuväline, sillä nestekaasu sopii ruuanlaittoon erittäin hyvin. Nestekaasun käyttö on myös turvallista. Sen kuljetuksessa, säilytyksessä ja käytössä on kuitenkin muutamia asioita, jotka kannattaa pitää mielessä.

1. Ulkokäyttöön tarkoitettuja kaasugrillejä ei koskaan tule käyttää sisätiloissa, vaikka sateinen tai kolea ilma näin houkuttelisikin tekemään.
2. Sekä täysiä että tyhjiä nestekaasupulloja tulee aina säilyttää pystyasennossa. Kotiin kuljetettaessa kaasupullot saa kuitenkin tilapäisesti laittaa auton tavaratilaan vaaka-asentoon, kunhan venttiilinsuojus on paikoillaan ja pullo tuettu siten, ettei se pääse liikkumaan kuljetuksen aikana. Perillä kaasupullo on heti ostettava pystyasentoon.
3. Kotona nestekaasua voi säilyttää sisätiloissa, autotallissa, ulkovarastossa tai vastaavissa tiloissa kussakin enintään 25 kiloa. Kellariin tai vintille kaasupulloa ei saa varastoida lainkaan. Kaasupullon pintalämpötila ei saa nousta yli 40 asteen, joten sen paikka ei ole tulisijan läheisyydessä. Keittiössä kaasupullon voi sijoittaa kaappiin, jossa on tuuletusaukot kaapin ala- ja yläosassa. Kaasugrilliä käytettäessä kaasupullon paikka on joko grillin takana tai vieressä, mutta ei koskaan grillin alla! Kun grillaaminen on lopetettu, voi pulloa säilyttää grillin alatasolla paineensäädin irrotettuna.
4. Kaikissa kotitalouspullojen pulloventtiileissä on varoventtiili. Se on turvalaite, jonka tehtävänä on päästää pullosta pois liika paine esimerkiksi tulipalon sattuessa. Kaasupullo otetaan käyttöön siten, että paineensäätimen alaosassa oleva musta rengas nostetaan kaksin käsin ylös. Tämän jälkeen painetaan paineensäädin painoventtiilipullon venttiiliin ja vapautetaan musta rengas, jonka jälkeen rengas painetaan napakasti alaspäin. Säädin on kiinni, kun pullo nousee mukana nostettaessa paineensäätimen rungosta. Kun tämän jälkeen vääntää paineensäätimen päällä olevaa vipua ja vivussa oleva punainen liekin kuva näkyy, kaasu virtaa paineensäätimestä letkuun ja kaasulaitteen käyttö voi alkaa.
Kotitalouksille Tehokaasun nestekaasua myydään sekä komposiitti- että teräspulloissa. Tehokaasun komposiittipulloihin pakattua nestekaasua myyvät K- ja Rautia-rautakaupat, Citymarketien puutarhamyymälät, Neste-asemat ja Tehokaasun jälleenmyyjät.