20cmKombipatja
Tempur Kombipatja, alk. 840 e.

Säälimätön ihmiskoe alkaa: testihenkilö ronttaa vanhat, epäilemättä aikansa eläneet tyynyt ja futon-patjansa ullakolle ja asentaa sänkyynsä Tempurin avaruusteknologiaa hyödyntävän kombipatjan sekä Millennium-tyynyn. On aika ottaa selville, mistä on laadukas yöuni tehty!

Päivä: 0
Alaselässä on kolotusta ja jäykkyyttä aina aamuisin. Niskaakin pakottaa, johtunee parhaat päivänsä nähneestä untuvatyynystä, jota saa ennen nukkumaanmenoa möyhiä minuuttikaupalla ennen kuin untuvat asettuvat edes välttävään asentoon. Kehnon patjan ja tyynyn yhteisvaikutuksesta yöuni on katkonaista ja rauhatonta, usein aamulla herätessäänkin tuntee väsymystä vaikka takana olisi kahdeksan tunnin unet.
Päivä: 1
Tempurit paikoilleen ja petiin! Ensimmäistä kertaa Tempur kombipatjalle asettauduttaessa patja tuntuu yllättävän kovalta ja eritoten tukevalta. Patja asettuu nukkujan vartalon muotoihin eikä pyri ponnahtamaan takaisin sileäksi kuten perinteiset joustinpatjat.
Päivä: 2
Jomottava alaselkä tuntuu jo ensimmäisen yön jälkeen vähemmän jomottavalta. Olo on herätessä freesi ja kroppa notkeassa kunnossa.
Päivä: 3-4
Tempuriin tottuu nopeasti, niin kuin mihin tahansa oman alansa ehdotonta kärkeä edustaviin huipputuotteisiin. Tempurin materiaali on NASA:n avaruusmiesten kehittämä ja painerasitusta merkittävästi vähentävä. Avaruusmiehet olivat oikeassa: niskan ja alaselän jäykkyydet ovat tiessään ja unen laatu on jo muutamassa päivässä merkittävästi parantunut.
Päivä: 5
Yllättävä käänne ihmiskokeessa: koenukkuja simahtaa illalla sohvalle Eurosportin ääreen ja herää tähän maailmaan klo 4.45. Kroppa on rento kuin rautakanki sohvalla kippurassa maatun viisituntisen jäljiltä.
Päivä: 6
Iltapäivän treenien jälkeen tunnin kauneusunet ja kroppa on taas yllättävän vetreä. Hei paljonko kello? Onko jo ilta? Saako jo mennä nukkumaan?!?
Päivä: 7
Tempurin viskoelastinen eli hitaasti muotoutuva ja ihmisen ruumiinlämpöön reagoiva materiaali on rauhattomasti sängyssä kieriskelevän paras kaveri. Yletön pyöriminen vähenee ja unenlaatu paranee selvästi. Viikon koenukkumisen jäljiltä selkä ja niska ovat hämmästyttävän vetreässä iskussa ja virkeystaso noussut. Avaruusmies oli oikeassa, ja se mikä toimii avaruudessa toimii näköjään myös planeetta Maassa!
Millennium
Tempur Millennium –tyyny, alk. 95 e.

Fakta: On nukuttava jotta jaksaa valvoa

Laadukkaan yöunen merkitys ihmisen hyvinvoinnille on tunnettu ja hyväksytty tosiseikka, mutta riittävän unen määrä vaihtelee yksilökohtaisesti. Keskimäärin nukutaan kahdeksan tunnin yöunet, mutta yhdelle voi riittää vain viisikin tuntia ja toinen tarvitsee ehdottomasti kymmenen tunnin unet.
Unikokeissa on havaittu, että virkeyden ja hyvinvoinnin kannalta unen tärkein vaihe on ns. syvä uni. Siinä rentoutuminen on täydellistä, syke laskee matalalle ja nukkuja hengittää syvään. Aikuisen ihmisen normaalista unesta noin neljännes on syvää unta.
Unenestokokeissa on havaittu, että syvä uni vähenee viimeisenä. Jos nukkuminen jää kokonaisuudessaan alle viiteen tuntiin, alkaa myös tärkeä syvän unen vaihe lyhentyä.
 
Tiedustelut ja esitetilaukset
Tempur Suomi Oy (09) 9586 8360, www.tempur.fi