MAINOS

Nyt kitkemään! Poista myös jo kukkineet kukinnot

Piha

Nyt on aika kitkeä ja leikata puutarhassa! Leikkaa yrteiltä kukinnot pois, ja latvo tomaatit. Ryhmäruusujen kukkineet kukinnot tulee poistaa ja rikkaruohot kitkeä nyt ennen kuin leviävät. Puuhaa riittää siis pihalla ja puutarhassa!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Yrtit kukkivat – leikataan kukinnot

Monet kukkiva yrtit alkavat hiljalleen tehdä kukkia (osa jo aloittanutkin) ja se olisi hyvä estää. Kukkinnan myötä lehtien ja uusien versojen kasvu tyrehtyy lähes kokonaan, kun kasvi alkaa keskittyä siementen tuottoon. Samalla lehtien ja versojen maku muuttuu usein kitkeräksi. Leikataan siis kukkivat osat pois ja näin yrttien maku pysyy ”oikeana” ja maukkaan miellyttävänä sekä uutta versoa kasvavana.

Latvat poikki myös tomaateilta

Runkotomaateilta alkaa olla hiljalleen aika napsia latvat poikki. Näin sato ehtii paremmin kypsyä loppukesän aikana.

Leikkaa myös ryhmäruusujen kukat

Ryhmäruusujen kukkineet kukat kannattaa myös leikata ajoissa pois. Ensinnäkin uusien kukkien tuleminen lisääntyy ja toiseksi niiden penkkiin varisseet terälehdet rupeavat helposti mätänemään ja levittää erilaisia homeita kasvustoon.

Rikkakasvien kitkemistä

Etenkin pujot mutta toki muutkin rikkakasvit kannattaa kitkeä ennen kuin ehtivät kukkimaan / siementämään. Näin ne häviävät parhaimmillaan kerta kitkennällä, sillä niiden kasvukyky on heikoimmillaan juurissa silloin, kun ne valmistavat siemeniä. Ja kitketyt kasvit tietenkin hävitetään sitten niin, ettei mahdollisesti jo kehittyneet siemenet pääse leviämään.

Syyskuvasto ilmestyy elokuussa

Kuvasto lähetetään taas automaattisesti niille, jotka tilasivat kasveja tänä keväänä tai viime syksynä. Mikäli haluat varmistaa (tai vinkata ystävälle), että varmasti saat omasi, niin piipahda tuolla meidän sivuilla ja posti tuo sitten kuvaston elokuun puolivälin jälkeen suoraan kotiisi. Tilaa kuvasto täältä.

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

Teksti: Juha Toikka / KodinKukat Oy, kuva: Pixabay

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Juha Toikka kesäkukat kesäkukka Kodin Kukat Kodinkukat monivuotiset kasvit rikkakasvi rikkakasvien poisto


Lisää samasta aiheesta