MAINOS

Nyt on oikea aika suunnata metsän siimekseen marja- ja sieniapajille.

Sisustus

Perinteisten piirakoiden sijaan voi tänä vuonna kokeilla jotakin uutta. Heittäydy rohkeasti metsän antimien monipuoliseen maailmaan! Kokeile reseptejä!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Metsään mennessä kannattaa muistaa muutama asia. Aivan ensimmäiseksi on tärkeää valita marjastus- ja sienestyspaikka niin, ettei eksyminen ole ongelma. Ota mielellään kuitenkin mukaan myös kartta.

Varaudu myös metsän muihin asukkaisiin, hyönteiset ovat marjastajan ja sienestäjän kiusa. Jos tarkoitus on täyttää pakkanen koko talven tarpeilla, kannattaa käsipelin sijasta luottaa marjapoimuriin.

Vitamiineja ja antioksidantteja pakkaseen

Sienestäjän on erityisen tärkeää olla tietoinen siitä, minkälaisia lakkipäitä koriinsa keräilee. Ota metsälle mukaan sienikirja, äläkä kerää sellaisia sieniä, joista olet epävarma. Tarkista aina poimimiesi sienien myrkyllisyys ja se kuinka niistä saadaan syömäkelpoisia. Ryöppäämisajat tulee ottaa vakavasti.

Suomen metsät pullistelevat ilmaisia terveyspommeja, hae pian pakkasesi täyteen vitamiineja ja antioksidantteja – talvi menee mukavasti myös ilman flunssaa.

Lue ohjeet ja tee itse

Taio pöytään suolaiset sienimuffinit ja makea marjayllätys.

Sieni-tomaattimuffinit >

Marjayllätykset >

 

Lähde: Myllyn Paras Oy,  reseptit: Arja Savela

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

marjaleivosohje sienimuffini suolainen muffini