Nyt on aika siirtyä pihalle ja puhdistaa katto, seinät, terassit, pihakalusteet ja markiisit

PihaTalo

Kevätaurinko kutsuu jo pihalle nauttimaan valosta ja lämmöstä. Jotta pihapiiristä pystyy nauttimaan ilman häiritseviä roskia ja sammalta, kannattaa pinnat puhdistaa ja huoltaa. Sammaleen ja jäkälän poisto lisää mukavuuden lisäksi myös kiinteistön arvoa.

Sammal tuhoaa pintoja pikkuhiljaa

Sammal on sitkeä kasvikunnan edustaja ja se valtaakin monesti pihakivetykset ja kattotiilet. Vaikka sammaleesta ei olisi ulkonäöllisesti haittaa, se on kuitenkin haitallista eri materiaaleille. Sammal sitoo kosteutta, joten lämpötilojen vaihdellessa vuodenaikojen mukaan, sammaleessa oleva vesi laajenee ja supistuu, mikä aiheuttaa pieniä rapautumia mm. kattotiilissä. Jos sammalta ei koskaan poisteta, alkavat kattotiilet murentua vuosien saatossa. Painepesurilla saa kyllä näkyvän sammalkasvuston poistettua, mutta pesu ei ratkaise koko ongelmaa.

Puhdista pinnat ennen sammaleenpoistokäsittelyä

Ennen sammaleenpoistoaineen levitystä täytyy pinnat puhdistaa roskista ja näkyvästä sammaleesta esim. harjalla, lehtipuhaltimella tai vedellä. Levitä Sikagard®-715 W:tä puhdistettavalle pinnalle sienellä, harjalla tai ruiskulla. Anna vaikuttaa 5-10 min., jonka jälkeen pinnan voi huuhdella. Tämän jälkeen käsittely on valmis, joten työskentely on nopeaa ja tehokasta ilman ylimääräistä odottelua. Vanhan tai pinttyneen kasvuston poistoon voidaan tehdä useampi käsittely. Menekki n. 10-13 m²/l.

Vesipohjainen ja käyttövalmis (ravista ennen käyttöä) Sikagard®-715 W sopii lähes kaikkien kodin ulkopintojen puhdistukseen. Tuote ei sisällä orgaanisia liuottimia eikä fosfaatteja ja se hajoaa luonnossa, joten käytöstä ei ole vaaraa lapsille tai kotieläimille. Tuote poistaa tehokkaasti mm. sammaleen ja levän esimerkiksi tiilikatoilta, sokkeleista, markiiseista, kivetyksiltä, laatoituksilta, patioilta ja jopa muovi- ja puupinnoilta.

Vähentääksesi sammaleen, jäkälän ja levän kasvua jatkossakin, käytä Sikagard®-703 W – pintojen suojaukseen. Tuote tekee pinnasta vettähylkivän, lisää pinnan kykyä vastustaa saasteiden imeytymistä rakenteisiin, lisää pinnan kykyä vastustaa likaa ja vähentää sammaleen, jäkälän ja levän kasvamista. Sikagard-703 W:tä voidaan käyttää erilaisilla pinnoilla, kuten betoni, laasti, rappaus, tiili, kivi, kuitusementti. Käsittely on näkymätön, eikä muuta pinnan ulkonäköä.

sika.com/fi

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

katon pesu sammal sammaleen poistaminen sammaleen poisto Sika Finland tiilikaton pesu

Julkaisuun liitetty yritys

http://fin.sika.com/

Olemme tuottaneet maailman edistyksellisimpiä ratkaisuja rakentamisen ja teollisuuden haasteisiin jo 100 vuotta. Tulemme jatkamaan tällä tiellä myös seuraavan vuosisadan!

Lue lisää: Oy Sika Finland Ab