Nyt on aika siirtyä pihalle ja puhdistaa katot, seinät ja terassit

PihaTalo

Kodin ja kiinteistön hyvä hoito ei tarkoita ainoastaan säännöllistä siivousta vaan aivan kuten autojakin pestään ja huolletaan säännöllisesti, myös kiinteistö, talon julkisivu, katto, seinät ja lattiat vaativat säännöllistä puhdistusta, huoltoa ja korjausta. Rakennusten ulkopintojen ja piha-alueiden puhdistaminen ja suojaaminen Sika-ratkaisuilla voi parantaa niiden esteettisyyttä, auttaa säilyttämään niiden arvon tulevinakin vuosina ja pidentää rakennusmateriaalien käyttöikää”

Katto, julkisivu ja piha ovat Suomen vaihtelevassa ilmastossa alttiita erilaisille sään aiheuttamille rasituksille. Lämpötilan vaihtelut, vesi, pakkanen ja tuuli aiheuttavat vaurioita ja ilmansaasteiden takia kiinteistön ulkopintoja likaavat erilaiset kasvustot ovat lisääntyneet.

Sammal tuhoaa ja haurastuttaa pintoja pikkuhiljaa, joten se kannattaa poistaa

Katolle ja kodin ulkopinnoille usein kerääntyvät lehdet ja sadevesi yhdessä luovat otollisen kasvualustan sammaleelle, jonka vuoksi se on tuttu näky suomalaisten kotien katoilla ja kiveyksillä. Vaikka sammaleesta ei olisi ulkonäöllisesti haittaa, se on kuitenkin haitallista eri materiaaleille. Sammal sitoo kosteutta, joten lämpötilojen vaihdellessa vuodenaikojen mukaan, sammaleessa oleva vesi laajenee ja supistuu, mikä aiheuttaa pieniä rapautumia mm. kattotiilissä. Jos sammalta ei koskaan poisteta, alkavat kattotiilet murentua vuosien saatossa. Mutta vesipesu ei ratkaise koko ongelmaa – kasvustosta pääsee useimmiten kokonaan eroon vain sammaleenpoistoon tarkoitetuilla puhdistusaineilla.

Puhdista – Sammaleenpoisto ulkopinnoilta

Tähän tarkoitukseen sopiva puhdistusaineemme, vesipohjainen ja käyttövalmis Sikagard®-715 W sopii sammaleenpoiston lisäksi lähes kaikkien kodin ulkopintojen yleispuhdistukseen. Tuote ei sisällä orgaanisia liuottimia eikä fosfaatteja ja se hajoaa luonnossa, joten käytöstä ei ole vaaraa lapsille tai kotieläimille. Tuote poistaa tehokkaasti mm. sammaleen, levän ja lian esimerkiksi tiilikatoilta, sokkeleista, markiiseista, kivetyksiltä, laatoituksilta, patioilta ja jopa muovi- ja puupinnoilta.

Ennen sammaleenpoistoaineen levitystä täytyy pinnat puhdistaa roskista ja näkyvästä sammaleesta esim. harjalla, lehtipuhaltimella tai vedellä. Levitä Sikagard®-715 W:tä puhdistettavalle pinnalle sienellä, harjalla tai ruiskulla. Anna vaikuttaa 5-10 minuuttia., jonka jälkeen pinnan voi huuhdella. Tämän jälkeen käsittely on valmis, joten työskentely on nopeaa ja tehokasta ilman ylimääräistä odottelua. Vanhan tai pinttyneen kasvuston poistamiseksi voidaan käsittely suorittaa useamman kerran. Menekki n. 10-13 m²/l.

Terassin pesu Sikagard-715 W -sammaleen ja levän poistoaineella – katso video!

 

Ennaltaehkäise – suojaa katto ja julkisivu lialta ja kasvustoilta

Vähentääksesi sammaleen, jäkälän ja levän kasvua jatkossakin, käytä pinnat puhdistettuasi Sikagard®-703 W -impregnointiainetta niiden suojaamiseen. Tuote tekee pinnasta vettähylkivän, lisää pinnan kykyä vastustaa saasteiden imeytymistä rakenteisiin, lisää pinnan kykyä vastustaa likaa ja vähentää sammaleen, jäkälän ja levän kasvamista. Sikagard-703 W:tä voidaan käyttää erilaisilla pinnoilla, kuten betoni, laasti, rappaus, tiili, kivi, kuitusementti. Käsittely on näkymätön, eikä muuta pinnan ulkonäköä.

Sikagard-703 W -vettä hylkivä impregrointiaine kattojen, julkisivujen ja sokkeleiden suojaamiseen – katso video!

 

Lisätietoja: https://fin.sika.com/fi/inspiraatiot/piha-puutarha/pihan-puhdistus-suojaus.html

Ei enää ärsyttäviä rikkaruohoja pihakiveysten väliiin! Saumaamalla pihakiveyksen rikkaruohojen kasvua ehkäisevällä, kovettuvalla saumaushiekalla saat pitkäikäisen ja tyylikkään kiveyksen pihalle.

Harkoista kauniita tilanjakajia tai penkkejä pihalle? Helppo ja nopea kiinnitys ilman laastia onnistuu polyuretaanipohjaisella kiviliimalla.

Lisätietoja: https://fin.sika.com/fi/inspiraatiot/piha-puutarha.html

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

katon pesu sammal sammaleen poistaminen sammaleen poisto Sika Finland tiilikaton pesu

Julkaisuun liitetty yritys

http://fin.sika.com/

Olemme tuottaneet maailman edistyksellisimpiä ratkaisuja rakentamisen ja teollisuuden haasteisiin jo 100 vuotta. Tulemme jatkamaan tällä tiellä myös seuraavan vuosisadan!

Lue lisää: Oy Sika Finland Ab