MAINOS

Ruohonleikkurin valinta – tutustu laitevaihtoehtoihin

Piha

Ruohonleikkuria valitessa on hyvä pohtia sen käyttötarvetta: millaista nurmialuetta aiot leikata ja kauanko haluat käyttää siihen aikaa. Ruohonleikkureiden malleja ja ominaisuuksia kannattaa vertailla.

Jaa sosiaalisessa mediassa
 
Ruohonleikkaamisen lopputulokselta toivotaan myös eri asioita: joku haluaa viimeistellyn nurmen ja toinen taas pitää luonnollisen näköisestä pihasta.
 
Myös se, kuinka paljon aikaa ruohonleikkuuseen halutaan käyttää, on oleellista laitevalintaa tehtäessä. Ruohonleikkurin valinta onnistuu näillä vinkeillä!
 

Käsikäyttöinen kelaruohonleikkuri – pienelle nurmikolle ja aktiiviselle liikkujalle

Kelaleikkuri soveltuu parhaiten pienille pihoille ja niille, jotka nauttivat liikunnasta puutarha-askareiden lomassa. Kelaleikkuri on hiljainen, helppohoitoinen ja ympäristöystävällinen.
 
Nurmialueet on kelaleikkuria käytettäessä pidettävä puhtaina kivistä, kävyistä ja oksista, sillä ne saattavat vahingoittaa leikkuria joutuessaan kosketuksiin kelan kanssa.
 

Moottorikäyttöinen ruohonleikkuri – suurelle tontille

Suositut moottorikäyttöiset ruohonleikkurit sopivat parhaiten suurille tonteille. Moottorikäyttöisiä ruohonleikkureita on monenlaisia.
 
 

Klippo_silppuaminenBio-ruohonleikkurit – ruohosilpusta ravinteita nurmelle ilman haravointia

Bio-leikkuujärjestelmä on Pohjoismaiden suosituin ruohonleikkuujärjestelmä. Bio-toiminnossa leikattava ruoho hienontuu maaperän luonnolliseksi lannoitteeksi.
 
Koska leikkuujätettä ei tarvitse kerätä maasta, säästetään aikaa, rahaa ja työtä edistäen samalla nurmikon hyvinvointia.
 

Ruohonkerääjällä varustettu ruohonleikkuri – tavoitteena viimeistelty lopputulos

Ruohonkerääjällä varustettu ruohonleikkuri sopii parhaiten niille, jotka haluavat erityisen huolitellun lopputuloksen. Koneen keruusäiliö on tyhjennettävä säännöllisesti – yleensä muutaman kerran ruohonleikkuun aikana.
 

Sivulle tai taakse puhaltava ruohonleikkuri – täydellinen valinta nurmikkoa harvoin leikkaavalle

Sivulle- tai taaksepuhallusjärjestelmällä varustetut ruohonleikkurit ovat tehokkaita koneita, jotka soveltuvat erityisesti vaativiin olosuhteisiin kuten pitkän ja kostean nurmen siistimiseen.
 
Sivulle- tai taaksepuhallusjärjestelmä on hyvä valinta niille, joilla ei ole mahdollisuutta leikata nurmikkoa usein. Leikkuujäte sinkoutuu joko sivulle tai taakse, jolloin vältytään moottorin pysähtymiseltä leikattaessa pitkää ruohoa.
 
Joissakin Klipon bioruohonleikkureissa on irrotettava ilmanohjain, jonka poistamalla leikkuri toimii taakse puhaltavana leikattaessa pitkää ruohoa.

Sähkö- ja akkukäyttöiset ruohonleikkurit – pienille ja avarille nurmipihoille

Sähkö- ja akkukäyttöiset ruohonleikkuit ovat hiljaisia, kevyitä käynnistää, erittäin mukavia käyttää eivätkä ne vaadi tankkausta. Laitteiden leikkuuleveys on yleensä hieman kapeampi kuin polttomoottorikäyttöisissä.
 
Sähkökäyttöinen ruohonleikkuri saa käyttövoimansa jatkojohdon avulla verkkopistokkeesta. Se on helppokäyttöinen eikä vaadi juurikaan huoltoa. Sähkökäyttöinen ruohonleikkuri sopii pienille nurmialueille, joilla on vähän puita ja istutuksia, joihin johto voi takertua.
 
Akkuruohonleikkurit soveltuvat myös pienelle ja keskikokoiselle pihalle. Akkukäyttöisessä ruohonleikkurissa kannattaa huomioida laitteen latausaika.
 
Akullisiin ruohonleikkureihin kuuluu myös robottiruohonleikkuri. Robottiruohonleikkuri hoitaa ruohikkosi siistiksi omatoimisesti koko kesän ajan.

 

Päältäajettava ruohonleikkuri – suurille nurmikoille ja nurmikentille

Päältäajettava ruohonleikkuri on mukavin vaihtoehto isoille pihoille. Investointi on tällöin suurempi, mutta ajettavalla leikkurilla voidaan suurikin alue leikata nopeasti ja tehokkaasti.
 
 

Kun ruohonleikkurin valinta on tehty, muista myös huoltaa laitetta

 
 
 
Laitekuvat ja valintaohjeen teksti: Klippo.
 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

aita alue ikea ilma itää jäte kana kivi