Ohuttiilielementeillä ja rapattavilla ulkoverhouselementeillä saadaan puutaloon kivitalon ilme

Yleinen
Rapattavat ulkoverhouslevyt asennetaan tuuletusrimojen päälle ja rappaus tapahtuu tontilla. Ohuttiilielementit puolestaan on valmistettu poltetusta tiilestä, joka vastaa ulkonäöllisesti ja käyttöikänsä puolesta perinteistä muurattua tiiliverhousta. Tutustu!

– Rapattavilla ulkoverhouslevyillä saadaan puutaloon kivitalon tuntua. Rappauslevyt asennetaan tuuletusrimojen päälle ja rappaus tapahtuu tontilla. Levyjen kiinnitykseen kuluu pari viikkoa ja rappaukseen noin viikon verran, Harri Nokso Puutalokymppi Oy:stä arvioi.
Rockblock-ohuttiilielementit ovat uusia, mutta kattavasti testattuja tulokkaita julkisivutuotteiden rintamalla. Poltetusta tiilestä valmistetun 1,2 neliön elementin paksuus on 20 milliä ja paino noin 35 kiloa neliöltä.

Kymppitalon myymien verhousmateriaalien ykkönen on puu, mutta yrityksen valikoimaan kuuluvat myös Rockblockohuttiilielementit ja Knaufi n rapattavat ulkoseinälevyt. Rapatuissa julkisivuissa Kymppitalo käyttää Knaufin vedenkestävää, sementtipohjaista Aquapanel Outdoor -rakennuslevyä. Levy on epäorgaaninen, joten se ei mätäne, hajoa eikä pala. Ruuveilla kiinnitettävä levy pitää hyvin muotonsa ja sitä on myös helppo työstää.


Ohuttiilielementtejä kuljetuslavalla.

Ohuttiilielementti vastaa perinteistä muurattua tiiliverhousta

Ohuttiilielementtejä valmistavan kauhajokisen Stilement Oy:n Mikael Metsälä kertoo, että elementti on valmistettu poltetusta tiilestä, joka vastaa ulkonäöllisesti ja käyttöikänsä puolesta perinteistä muurattua tiiliverhousta. Tiilerin ja Vandersandenin valmistamissa tiilissä riittää värivalikoimaa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

– Asennus on helppoa sekä nopeaa ja elementtejä voidaan vaivattomasti työstää. Elementti ei vaadi erillistä kivijalkaa, sillä se kiinnitetään ruuveilla saumakohdasta tuuletusrimaan tai kuumasinkittyyn metallirankaan. Ruuvien kannat ja jatkosaumat peitataan täysin katseilta piiloon ja samannäköisiksi muun tiilisauman kanssa. Elementti toteutetaan sormiliitoksin, jolloin jokainen sauma toimii liikuntasaumana, Metsälä selostaa.

 

Lisätietoja:

www.glan.fi
www.lamminbetoni.fi
www.mskmarketing.com
www.puutalokymppi.com
www.vinyyliverhous.fi
www.tiileri.fi
www.julkisivutukku.com

MAINOS
MAINOS LOPPUU