MAINOS

Oleskelutila omalle pihalle – hae ideoita Kevätmessuilta

Piha

Onko suunnitelmissasi rakentaa viihtyisä oleskelutila omalle pihalle? Helsingin Messukeskuksen Kevätmessut 7.–10. huhtikuuta on oivallinen paikka ammentaa vinkkejä ja ideoita.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Kotiin halutaan yhä viihtyisämpiä oleskelutiloja myös ulos, mikä näkyy vahvasti pihasuunnittelun trendeissä. Yhä useampi haluaa rakentaa lasituksia terassille, kesäkeittiöitä, pihasaunoja ja katettuja pihahuoneita. Paras oleskelutila pihalle syntyy siltä pohjalta, mitä ulkosalla halutaan tehdä: lekotella, kokata tai vaikka uida – tai kaikkea tuota.

– Ihmiset ottavat nyt Suomen kesästä kaiken irti kotona. Omaan pihaan haetaan myös luksusta, sillä esimerkiksi uima-altaita ja porealtaita kysytään entistä enemmän, kertoo viheraluemestari ja puutarhuri Kirsi Tiikkainen Rainsetilta.  

Puutahan kasveiksi valitaan hyötykasveja, joita voidaan napsia suuhun ja pataan; pihoille ja parvekkeille istutetaan ruukkuihin vihanneksia ja yrttejä.

Puutarhakalusteita jutussa oleskelutila omalle pihalle

Pieniin pihoihin halutaan valita säänkestävät ja mukavat kalusteet. Pihan laittamisen suosio on kasvanut niin isoissa kuin pienemmissä kohteissa, myös kerrostaloissa.

Kevät käyntiin messukeskuksesta

Oleskelutila pihalle rakentuu hyvistä ideoista, joita voi käydä etsimässä Helsingin Messukeskuksen Kevätmessuilta 7.–10. huhtikuuta. Kyseessä on Suomen suurin puutarhanhoidon tapahtuma, joka kattaa myös rakentamisen, remontoinnin, piensisustamisen ja lähiruoan.

Tarjolla on laaja katsaus pihan laittamisen ja puutarhanhoidon tilaan ja trendeihin – jokaiselle jotain. Messuilla asiantuntijat ja ammattilaiset tarjoavat apuaan muun muassa rakentamiseen ja kasvivalintoihin.

– Ammattilaisen puoleen kannattaa kääntyä. Sen sijaan, että alkaisi itse miettiä ja kokeilla esimerkiksi erilaisia kasveja, on kustannustehokkaampaa pyytää konsultaatiota ammattilaiselta suoraan, Tiikkainen sanoo.

poreallas jutussa oleskelutila pihalle

Pihalle halutaan myös luksusta, kuten oma poreallas.

Pandemia käänsi katseen omalle pihalle

Pihasuunnittelun ja puutarhanhoidon suosio on kasvanut tasaisesti jo noin viiden vuoden ajan, mutta kahden viime vuoden aikana suosiossa on näkynyt selkeä hypähdys ylöspäin.

– Heti pandemian alkuvaiheessa matkustaminen loppui ja ymmärrettiin, että kotona pitää oleskella enemmän. Sen myötä oleskeluun alettiin kiinnittää enemmän huomiota. Kotiin haluttiin toimintoja, joita yleensä haetaan mökiltä tai reissusta, Tiikkainen toteaa.

Kaksi naista juttelee messuilla jutussa oleskelutila omalle pihalle

Kevätmessut tarjoilevat ideoita ja elämyksiä.

 

Lisätietoja: Kevätmessut

Kuvat: Helsingin Messukeskuksen kuvapankki

 

Lue myös: Anitan trendit 2021 – Kesäkeittiö tai lasiterassi jatkaa kesää

Innostu kasvihuoneviljelystä ja nauti pidemmästä satokaudesta

Lähes kaksimetrinen lasikaide pitää tuulen loitolla

 

 

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Helsingin Messukeskus Kevätmessut lasitettu terassi oleskelutila pihalle