Öljylämmityksen vaihto ilma-vesilämpöpumppuun järkevöittää omakotitalon lämmityskustannuksia

Lämmitys
Omakotitalojen öljylämmityksestä luovutaan 2030 mennessä ja sen vuoksi ilma-vesilämpöpumppuja asennetaan nyt kasvavassa määrin. Asukkaalle tämä muutos mahdollistaa lämmityskulujen puolittamisen, joka on tuntuva säästö jo vuositasolla. Ajoissa toteutettuna öljylämmityksen korvaamiseen on saatavilla myös valtion avustusta.

Tavoite öljylämmityksestä luopumiseen vuoteen 2030 mennessä on aiheuttanut laajaa keskustelua pientaloasujien keskuudessa. Eikä ihme, sillä Tilastokeskuksen mukaan tänä päivänä Suomessa noin 200 000 pientaloa lämpenee edelleen öljyllä. Koska muutoksen taustalla on pyrkimys hiilineutraaliuteen ja luonnon monimuotoisuuden säilymiseen, myös muista fossiilisista polttoaineista luovutaan lämmityskäytössä lähivuosien saatossa.  

Miten tämä omakotitalon öljylämmitykseen liittyvä kysymys ratkaistaan asukkaalle mahdollisimman mutkattomasti?  

Kun palvelu on asiantuntevaa, ei kodin lämmitystekniikan vaihtaminen aiheuta vaivaa

Hallituksen tavoitteiden myötä lähes neljännes miljoona suomalaisista pientalon omistajista tarvitsevat pian korvaavan lämmitysmuodon kotiinsa. Siinä tarpeessa me KotiSunilla autamme. Asiantunteva palvelumme perustuu yli 10 vuoden kokemukseen ja tuhansien pientalojen yksilöllisiin remonttiratkaisuihin. Meidän avullamme omakotitalosi lämmitys ratkaistaan kestävällä ja kustannuksia säästävällä tavalla vuosikymmeniksi eteenpäin.

Suosituksemme mukaisesti asennamme öljylämmityksen korvaajaksi korkealla hyötysuhteella ja erityisesti pohjoisiin olosuhteisiin suunniteltuja CTC ilma-vesilämpöpumppuja. CTC:n ilma-vesilämpöpumppu edustaa modernia teknologiaa lämpöpumppumarkkinoilla ja se on kasvattanut voimakkaasti suosiotaan loistavan hyötysuhteen ja kustannustehokkuutensa ansiosta sekä Suomessa että muualla Euroopassa. CTC-lämmitysratkaisuihin erikoistuneiden asiantuntijoidemme opastamana valitsemme yhdessä kotisi lämmitystarpeelle oikein mitoitetut laitteet, jotka toimivat jatkossa päälämmönlähteenä. 

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Mikäli kotisi on rakennettu ennen 1980-lukua ja vesikiertoinen lämmityslaitteisto on palvellut yli teknisen käyttöikänsä, suosittelemme aina ilma-vesilämpöpumpun asennuksen yhteydessä myös lämpöverkkoputkien sekä lämmityspattereiden uudistusta. Näin saat halutessasi yhdellä kertaa koko kotisi lämmitysketjun kuntoon lämmönlähteestä aina sitä hyödyntävään järjestelmään ja laitteistoon asti – asiaan erikoistuneiden asentajiemme osaavissa käsissä koko lämmitysjärjestelmä on käyttövalmis alle viikossa.

Miksi maksaisit kalliista lämmitysmuodosta, kun voit hyödyntää ilmaiseksi saatavan energian?

Muutos öljylämmityksen käyttöön tulee väistämättä eteen, joten asian kanssa ei kannata aikailla. Päinvastoin, sillä mitä nopeammin öljylämmityksen korvaat, sitä aikaisemmin pääset nauttimaan uuden lämmitystekniikan tarjoamista säästöistä. Säästömahdollisuutesi ilma-vesilämpöpumpulla ovat sitä enemmän, mitä suuremmat kotisi öljylämmityksen kulut ovat nyt.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Ulkoilmasta saatavan lämmitysenergian ansiosta sinun ei tarvitse miettiä alati nousevaa öljyn litrahintaa tai sen kulutusta. Miksi maksaisitkaan enää lämmityslaitteen käyttöenergiasta, kun voit saada sitä ilmaiseksi, säästäen yli 50 % vuotuisissa lämmityskuluissa. Laskennallisesti tämä tarkoittaa jopa yli 22 000 € säästöjä lämmityskuluissa kahdessa vuosikymmenessä.

Ripeimmät ovat tarttuneet jo toimeen ja korvanneet omakotitalon öljylämmityksen ilma-vesilämpöpumpulla. Vilkkaaseen kysyntään vaikuttaa lämmityslaskujen pienentymisen lisäksi osittain varmasti se, että öljylämmityksestä luopumiseen on saatavilla myös merkittävää rahallista avustusta.

Toimi pian – ELY-keskus tarjoaa rajallisesti avustusta öljylämmityksesi korvaamiseen

Hallitus tukee pientalon omistajia muutoksen kynnyksellä tarjoamalla omakotitalon öljylämmityksen korvaamiseen rahallista avustusta. ELY-keskuksen avustus on tarkoitettu yksityishenkilöille, jotka omistavat ympärivuotisessa asuinkäytössä olevan pientalon.

ELY-keskuksen avustusta on mahdollista saada 4 000 €, kun vaihdat öljylämmityksen ilma-vesilämpöpumppuun. Määrärahat ovat rajalliset, joten öljylämmityksen vaihto kannattaa tehdä nyt. Avustusta haetaan ja sen saamisesta päättää Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Asiakkaamme ympäri Suomen ovat ottaneet öljylämmityksen korvaavan palvelumme hienosti vastaan, joten löydetään yhdessä järkevin lämmitysratkaisu sinunkin kotiisi. Tartu toimeen ja ota meihin yhteyttä, niin saat asiantuntevaa opastusta kotisi lämmitystekniikan järkevöittämiseen sekä tarjouksen ripeästä palvelustamme.