Oma uima-allas on toteuttamisen arvoinen haave

Piha

Moni unelmoi mahdollisuudesta pulahtaa uima-altaaseen omalla pihalla. Tästä haaveesta kannattaa tehdä totta, sillä kestäviä helppohoitoisia altaita on tarjolla moneen makuun ja vieläpä sopuhintaan.

Haluaisitko sukeltaa omaan uima-altaaseen, pulikoida kaikessa rauhassa ja uidakin vähän matkaa? Lapset viihtyisivät ja ystävätkin tulisivat rentoutumaan ja leikkimään. Ei tarvitsi lähteä etsimään järveä tai merta, sillä vilvoittava vesi välkehtisi omalla pihalla ihan kuin lomakohteessa.

Altaissa on vallinnanvaraa niin paljon, että omaan tarpeeseen ja omalle kukkarolle sopivan uima-altaan löytäminen vaatii hieman perehtymistä. Valitsisiko esimerkiksi lasikuituisen altaan, allaspussialtaan vai teräspeltialtaan – mikähän olisi meille paras ratkaisu?

Uima-altaasta huolehtiminen ei erityisten työlästä tai kallista. Vesi pidetään puhtaana kemikaaleilla, jotka maksavat noin satasen vuodessa. Pintaroskat poistetaan haavilla, ja pohjaan painunut materiaalin imuroidaan joko käsi-imurilla tai automaattisella robotti-imurilla. Isoin kuluerä on lämmitys.

 

↑Lasikuitualtaassa on portaatkin valmiina. Tällainen allas kestää lähes ikuisesti.

Tyylikäs lasikuituallas kestää

Lasikuidusta valetut uima-altaat ovat käytännössä ikuisia, ja niiden asentaminen erittäin helppoa. Se on myös monen mielestä tyylikkäin valinta.

Lasikuituiset uima-altaat pääsääntöisesti upotetaan kokonaan maahan. Jos täysiupotus ei ole mahdollista esimerkiksi kallion takia, allas kannattaa kuitenkin upottaa mahdollisimman syvälle maaperään ja tukea altaan yläreuna vahvikerakenteella veden painetta vastaan.

Lasikuituisen altaan voi hankkia kokonaispakettina. Esimerkiksi reilun kokoisessa Madagaskar 600 -uima-altaassa on integroidut rappuset ja turvallinen Thermo-allaskate suojamassa allasta uimisen väliaikoina. Mukana tulee myös täydellinen allastekniikka.

Fortuna sarjan uima-altaissa on monia eri malleja suhteellisen edulliseen hintaan. Altaat ovat erittäin nopeita ja vaivattomia asentaa, ja niiden päädyissä on valmiit paikat pintakaivolle.

Uima-altaan voi asentaa itse tai pyytää apuun tuttua putkimiestä. Asennusta voi pyytää myös allastilauksen yhteydessä.

↑GRE500P-teräsuima-allas-paketti sisältää kaiken tarpeellisen. Tumma rottinkijäljitelmä lämpiää auringossa.

Teräspeltiallas: edullinen ja helppo asentaa

Teräspeltiallas on edullinen ja erittäin helposti asennettava, ja valittavana on montaa eri kokoa.

Teräspeltialtaiden seinämät on valmistettu galvanoidusta teräksestä, jotka asennetaan altaan mukana tulevaan pohjarakenteeseen ja yläreunaan tulevaan jäykisterakenteeseen. Teräspeltialtaan voi asentaa joko maan päälle, upottaa osin tai kokonaan, kunhan asennuspaikka on täysin tasainen.

120 senttiä syvä GRE500P-teräsuima-allas asennetaan maan päälle. Paketti sisältää kaiken tarpeellisen. Allas on tummaa rottinkijäljitelmää, joka lämpiää auringossa ja sopii kauniisti puutarhaympäristöön.

↑Katteen alla vesi pysyy lämpimänä ja puhtaana roskista.

Lämpöpumppu ja kate lisäävät huolettomuutta ja käyttömukavuutta

Altaiden lisäksi voi hankkia tärkeitä lisävarusteita tuomaan huolettomuutta ja mukavuutta uima-altaan käyttöön.

Tehokas ja kestävä ilmalämpöpumppu esimerkiksi pitää isonkin uima-altaan tasaisen lämpimänä ympäröivän ilman lämpötilan ollessa on 12 pakkasasteesta 40 lämpöasteeseen. Ruostumattomasta teräksestä valmistetussa ilmalämpöpumpussa on Toshiban kompressori. Paketti sisältää talvipeitteen ja WiFi-ohjauksen maksuttoman älypuhelinsovelluksen kautta.

Valmiissa allaspaketeissa on kate mukana, mutta sellaisen voi hankkia myös erikseen ostetun altaan suojaksi. Kate uima-altaan päällä pidentää uintikautta pidemmälle syksyyn, koska lämpö pysyy tallessa. Kate myös auttaa pitämään veden puhtaana roskista ja liasta, joten altaan hoitaminen helpottuu. Käteviä keinoja uima-altaan suojaamisen on esimerkiksi kestävä polykarbonaattikate ja erilaiset lämpöpeitteet.

Suurimmassa osassa uima-altaista veden voi jättää altaaseen myös talveksi, kunhan se tehdään oikeaoppisesti. Lasikuitualtaissa vesi pidetään aina altaassa.

Iskikö allaskuume?

Soita puhelinnumeroon 040 410 6788 tai kerro toiveistasi sähköpostilla osoitteeseen info@kylpyhuonemarket.fi

 

 

 

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

lasikuituallas maanpäällinen uima-allas teräspeltiallas uima-allas upotettu uima-allas

Julkaisuun liitetty yritys

http://www.kylpyhuonemarket.fi/

Myymme laadukkat tuotteet kylpyhuone-, sauna- tai wc- remonttiin. Valikoimastamme löytyy laadukkaat poreammeet, höyrykaapit, kylpytynnyrit, ulkoporeammeet, suihkukaappit, infrapunasaunat sekä uima-altaat edullisesti. Myymälämme palvelee Seinäjoella.

Lue lisää: Kylpyhuonemarket