MAINOS

Olemassa olevien omakotitalojen energiatodistusten hinnat kohtuullisia

Yleinen

Ympäristöministeriön ja Motivan selvityksen mukaan olemassa olevien omakotitalojen energiatodistusten hinnat ovat yleisesti ottaen kohtuullisia: keskimäärin noin 520 euroa. Lue lisää!

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Yli 90 %:ssa selvitettistä tapauksista energiatodistusten hinta oli alle 700 euroa. Energiatodistuksen saa myös suhteellisen nopeasti, runsaassa 70 %:ssa tapauksista alle viikossa.

Tiedot perustuvat 54:lle energiatodistuksen laatijalle lähetettyyn kyselyyn, johon vastasi 43 laatijaa. Vastaajat olivat laatineet yli 600 energiatodistusta olemassa oleville omakotitaloille 1.6. voimaan tulleen rakennusten energiatodistusta koskevan lain mukaan.

”Olemassa olevien omakotitalojen energiatodistusten hinnat ovat asettuneet 500–700 euron välille, kuten lain valmistelun aikana arvioitiin. Todistusten hinnat kuvastavat tehtyä työmäärää. Loppuhintaan vaikuttaa myös se, laskuttaako energiatodistuksen laatija matkakustannukset erikseen vai ei. Energiatodistusta hankkivan onkin hyvä pyytää tarjous useammalta taholta sekä pyytää erittely hinnasta ja laskutusperusteista”, toteaa yli-insinööri Maarit Haakana ympäristöministeriöstä.

Energiatodistus tarvitaan myynnin ja vuokrauksen yhteydessä

Kesäkuun alusta alkaen energiatodistus on tullut esittää myynnin tai vuokrauksen yhteydessä asuinkerrostaloille sekä vuonna 1980 tai sen jälkeen käyttöön otetuille pientaloille. Vanhemmat eli ennen vuotta 1980 käyttöön otetut pientalot tulevat lain piiriin vasta 1.7.2017.

Lisätietoja veloituksetta Motivan energiatodistusneuvonnasta: www.motiva.fi/energiatodistus . Neuvontaa saa myös puhelimitse kahdesti viikossa: puhelinpalvelu auttaa tiistaisin ja torstaisin klo 9-12 numerossa 0424 281 291. Kysymyksen voi lähettää myös sähköpostitse: energiatodistus@motiva.fi.

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

energiatodistuksen hinta energiatodistus pientalon energiatodistus