MAINOS

Oman talon huolto ei kiinnosta suomalaisia

Talo

Tutkimus paljastaa, että 40 prosenttia talonomistajista ei huolto tai korjaukset kiinnosta. Joka toinen ei tee mitään ennaltaehkäiseviä selvityksiä. 60 prosenttia ei pidä kirjaa tehdyistä huoltotoimenpiteistä.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Ulkopuolisen asiantuntijan apua sanoo tarvitsevansa 63 prosenttia vastaajista. Tulokset ilmenevät kesäkuussa tehdystä kiinteistönhuoltotutkimuksesta. Tutkimukseen vastasi 1027 suomalaista pientalon omistajaa.

– Suomalaisten arvokkain omaisuus on vaarassa rapistua kiihtyvällä vauhdilla. Oma koti on kalliimpi sijoitus kuin esimerkiksi auto, jota huolletaan säännöllisesti. Ennaltaehkäisyllä säästyttäisiin isoilta korjauksilta, ja samalla myös isoilta rahallisilta menoilta, toteaa Sokeva Oy:n toimitusjohtaja Markku Kärppä.

Kustannukset ja itse tekemisen mahdollisuus ratkaisevat pientalon huoltokohteen

Kysyttäessä mikä on tärkein huolto- tai korjaustyön aloittamiseen vaikuttava tekijä, vastaus on työn hinta. Seuraavaksi tärkeintä on pystyä tekemään työ itse. Ja koska työ pitää syntyä halvalla ja itse, on sen oltava tietysti helppoa.

Työn tuloksena odotetaan parempaa ulkonäköä

59 prosenttia vastaajista piti talon ulkonäön kohentumista tärkeimpänä työn tuloksena. Kiinteistön arvonnousua odotti vain joka kymmenes vastaaja.

Kiinteistöjen ulkopintoja rasittavat home- ja muut mikrobikasvustot. Pahimmillaan kasvustot tunkeutuvat rakenteisiin ja aiheuttavat pysyviä vaurioita. Tutkimukseen vastanneet toteavat itsekin tuntevansa huonosti näiden kasvustojen aiheuttamat vauriot. Esimerkiksi ulkokaton ongelmat myöntää tunnistavansa huonosti 36 prosenttia, ulkoseinän 34 prosenttia ja kivijalan 42 prosenttia vastaajista.

Remonttiohjeita haetaan netistä, rautakaupoista ja rakennusalan lehdistä


Maali- ja rautakaupoissa on erittäin hyvä asiantuntemus.

– Suurin osa suomalaisista hakee tutkimuksemme mukaan tietoa internetistä. Seuraavaksi tärkeimpänä tiedonhakupaikkana tulevat rautakaupat ja rakennusalan lehdet. Hyvää on se, että tietoa haetaan.

Hieman pelottavaa on netistä löytyvä tieto, joka saattaa olla monessakin kohtaa arveluttavalla tasolla. Maali- ja rautakaupoissa on erittäin hyvä asiantuntemus. Kannattaa ehdottomasti kysyä apua eikä tukeutua pelkästään purkin kyljestä löytyvään informaatioon, Kärppä kehottaa.

Pientalojen kiinteistönhuoltotutkimus toteutettiin kesäkuussa 2013. Tutkimukseen vastasi 1027 suomalaista talonomistajaa. Tutkimuksen teki Taloustutkimus Sokeva Oy:n toimeksiannosta.

 

Lähde: Sokeva Oy, www.sokeva.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

homevaurio huoltokorjaus pientalon huoltotyöt