MAINOS

Omakotitalon ikkunaremontti kolmessa päivässä – avaimet käteen toimitus kannatti

Talo

Perhe kyllästyi omakotitalonsa vanhoihin ikkunoihin. Kylmä ilmavirta heilutteli verhoja ja sää oli piessyt karmit huonoon kuntoon. Kun ikkunavalmistaja otti yhteyttä, päätös uusista ikkunoista syntyi nopeasti.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Koivulan perheellä on takanaan ensimmäinen vuosi Jyväskylän Palokassa sijaitsevassa omakotitalossaan. Uudessa yksikerroksisessa kodissa Otolla, 5, ja Eetulla, 4, sekä perheen koirilla on tilaa temmeltää. Myös perheen vanhemmat, Minna ja Timo ovat viihtyneet rauhallisella asuinalueella. Koivulat päättivät remontoida 1960-luvun lopulla valmistunutta taloaan vähin erin. Muuttovaiheessa he muokkasivat hieman kodin pohjaratkaisua ja uusivat pintoja.

Kun perhe oli asunut talossa jonkin aikaa, Minnalle ja Timolle alkoi muodostua käsitys seuraavista remonttitarpeista. – Pohdimme, että seuraavaksi tehdään joko ikkuna- tai kattoremontti, Timo muistelee. – Vanhojen ikkunoiden kunto oli todella huono ja niistä veti oikein kunnolla. Verhot välillä oikein heiluivat. Ikkunoiden pintojen kylmyys aiheutti väreilyä, minkä vuoksi ulos näki epäselvästi, Minna jatkaa.

Vaikka ikkunoiden uusimista oli suunniteltu jo vuoden päivät, Koivulat yllättyivät itsekin nopeasta remonttipäätöksestä. LämpöLuxin edustaja sattui soittamaan Timolle sopivalla hetkellä ja tarjosi Koivuloille kampanjapakettia. Tarjous oli hyvä, joten päätös tehtiin enempiä empimättä.

– Minulla on tapana tehdä nopeita päätöksiä. Olisihan se ollut hyvä miettiä yön yli, mutta päätös ei kyllä kaduta yhtään, Timo sanoo uusia ikkunoita silmäillen.

Ikkunaremontissa avaimet käteen -palvelu oli ehdoton juttu


Ulompi lasi on yksikerroslasi ja sisempi kaksilasinen lämpöelementti, jonka sisällä on eristävänä aineena argon-kaasu.

Koivulat halusivat vaivattoman ja turvallisen ikkunaremontin. Lapsiperheellä ei ollut aikaa kierrellä alan liikkeissä neuvottelemassa kaupoista. Minna ja Timo eivät myöskään halunneet alkaa asentaa ikkunoita itse, vaikka näin olisi rahaa voinutkin säästää. LämpöLuxin avaimet käteen -toimitus oli Koivuloille sopiva vaihtoehto. yritys vastasi ikkunoiden mittauksesta, toimituksesta, asennuksesta ja purkujätteiden kierrätyksestä.

Remontin jälkeen Koivulat saivat valmiin kotitalousvähennyslaskelman verotusta varten. Koivuloiden ikkunatoimitukseen kuului yhdeksän ikkunaa, joiden ulkopuitteet ovat alumiinia ja sisäpuitteet puuta. Ulompi lasi on yksikerroslasi ja sisempi kaksilasinen lämpöelementti, jonka sisällä on eristävänä aineena argon-kaasu. Ikkunoiden lisäksi  toimituskokonaisuutee nkuuluivat sälekaihtimet kaikkiin ikkunoihin sekä hyttyspuitteet keittiön ja vessan ikkunoihin.

Ikkunaremontti kesti kolme päivää


Koivuloiden ikkunaremontti sujui hyvin.

Koivulat ovat erittäin tyytyväisiäremontin sujuvuuteen. Tuotteiden toimitus- ja asennusaikataulu pitivät, ja työnjälki oli pellityksiä sekä tiivistyksiä myöten laadukasta. Asentajan asiakaspalveluhenkisyys saa Koivuloilta niin ikään kiitosta.

Kolmen päivän työn tuloksena syntyi Koivuloita ilahduttanut lopputulos ja huolella siivottu työmaa. – Olin täydellisen yllättynyt siitä, miten siistiä meillä oli remontin jälkeen. En olisi ikinä uskonut, että ikkunoiden vaihto onnistuu näin siististi. Asentaja oli siivonnut ja vienyt mennessään kaikki roskat ja purkujätteet, Minna kiittelee.

Energiansäästön tasoa voi arvioida vasta lämmityskauden jälkeen

 
Ikkunat eivät huurru eivätkä jäädy, kuten aikaisemmin, ja niistä näkyy myös terävämmin ulos, kun pinta ei enää väreile.

Koivuloiden talo sai uudet ikkunat vasta muutama kuukausi sitten, joten Minna ja Timo eivät osaa vielä kommentoida, miten paljon tiiviimmät ikkunat säästävät energiaa. Asumismukavuus sitä vastoin on kohentunut merkittävästi. – Veto poistui kokonaan, ja ikkunan sisäpinta on huomattavasti aikaisempaa lämpimämpi. Ikkunat eivät huurru eivätkä jäädy, kuten aikaisemmin, ja niistä näkyy myös terävämmin ulos, kun pinta ei enää väreile.

Hyvät sälekaihtimet antavat näkösuojaa ja vähentävät rullaverhojen käyttöä, Koivulat summaavat remontin edut.

Katso lyhyt ikkunasanasto >
Ikkunat voi asentaa myös talvella >

Lisätietoja:

www.domus.fi
www.fenestra.fi
www.inno-ovet.fi
www.jeld-wen.fi
www.pihla.fi
www.skaala.com
www.tiivi.fi

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

avaimet käteen energiaremontti ikkunaremontti