MAINOS

Omakotitalon viemäriremonttiin kannattaa paneutua huolella

Talo

Omakotitalojen viemäriremontit tehdään kerrostalojen tapaan yhä useammin sukitusmenetelmällä. Menetelmän suurimpia etuja ovat sen nopeus, helppous asukkaalle sekä perinteistä putkien uusimista edullisempi hinta. Viemäriremonttia harkitsevan kannattaa kuitenkin olla tarkkana valitessaan remontin toteuttajaa. 

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

– Ala on voimakkaasti kasvava ja sen myötä siellä on myös monenlaista yrittäjää. Remontin toteuttajaa valitessa omakotiasujan kannattaa varmistaa muutama asia ennen urakoitsijan valintaa: urakoitsijalla tulee olla riittävää kokemusta vaativimpienkin kohteiden toteutuksesta, sillä tulee olla käytössään oikeanlainen tekniikkaja työlle sekä materiaaleille tulee saada riittävän pitkä takuu, toteaa Masterpipe Oy:n toimitusjohtaja Tony Leivo.

Masterpipe on toimintavuosiensa aikana toteuttanut erittäin haastavia kohteita kerrostaloissa sekä julkisissa tiloissa. Tony Leivo korostaakin kokemuksen merkitystä:

– Omakotitalon viemäriremontti ei ole yksinkertainen operaatio eikä sitä pidä antaa aloittelijoiden käsiin. Masterpipe on hoitanut erittäin vaativia kohteita kerrostaloista sairaaloihin sekä Suomen tunnetuimpia julkishallinnon tiloja myöten, joten valmiutemme selviytyä omakotitalon sukitusremontista on varsin korkealla tasolla.

Viemäriremontti ei ole pelkkä sukitus

Kun omakotitalon viemäriremontti tehdään kunnolla, putkien sukitus on vain osa ratkaisua. Remontin yhteydessä uusitaan myös esimerkiksi lattiakaivot. Masterpipen kehittämä, patentoitu ja VTT:n testaama haponkestävästä teräksestä valmistettu lattiakaivo on saanut Ympäristöministeriön hyväksynnän.

Masterpipen Tony Leivo korostaa myös viemäriputkiin asennettavien haaravahvikkeiden merkitystä:

– Vain haaravahvikkeita käyttämällä saadaan aikaan riittävän kestävä ja pitkäikäinen viemäri. Me Masterpipella asennamme aina tehdasvalmisteiset haarayhteet. Käyttämämme sukitusmenetelmän, vahvojen haaravahvikkeiden ja kehittämämme patentoidun lattiakaivon – sekä tietysti ammattitaitoisen asennusporukkamme ansiosta myönnämme työllemme ja materiaaleillemme 40 vuoden takuun.

Mikäli urakoitsija väittää, ettei haaravahviketta pystytä asentamaan, on tärkeä tässä vaiheessa kyseenalaistaa urakoitsijan ammattitaito.

Miksi ja milloin valita sukitus?

Viemäriremontin toteuttaminen sukitusmenetelmällä tarjoaa monia etuja perinteisiin toteutustapoihin verrattuna. Sukitusremontissa talossa voidaan asua koko remontin ajan. Itse remontti kestää yleensä vain noin viikon verran eikä sen takia tarvitse rikkoa omakotitalon pintarakenteita. Perinteinen putkiremonttihan saattaa kestää jopa kuukausia ja usein asunnossa ei voida asua sen aikana. Pinnoittamalla tehdyn viemäriremontin kestävyydestä taas kertoo jotain se, että esimerkiksi vakuutusyhtiöt antavat usein  pinnoitusmenetelmällä tehdylle lattiakaivolle 25 vuoden ikävähennyksen.

Milloin sitten on syytä tehdä viemäriremontti? Masterpipen Tony Leivon mukaan silloin kun viemäri ovat yli 40 vuoden ikäisiä tai viemäreissä alkaa esiintyä normaalia enemmän tukoksia.

Tony Leivo on valmis vastaamaan voimakkaasti kasvavien markkinoiden haasteeseen:

– Olemme valmiita kasvattamaan toimintaamme. Tällä hetkellä olemme keskittyneet lähinnä Etelä-Suomeen, mutta olemme juuri laajentamassa palveluamme Keski-Suomen alueelle sekä Pohjois-Suomeen. Lähiajan suunnitelmissa on myös laajentuminen Suomen rajojen ulkopuolelle.

Lisätietoja:

Masterpipe Oy

Tony Leivo

www.masterpipe.fi

Masterpipe on perustettu vuonna 2012 ja yrityksen liikevaihto oli viime vuonna 4,5 miljoonaa euroa. Masterpipella on tällä hetkellä  toimipisteet Porvoossa, Turussa ja Jyväskylässä ja se työllistää n. 30 ammattilaista.

Lähde: ePressi.com, kuva: Pixabay

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

remontoida remonttit sukitus viemäri viemärin sukitus viemäriremontti


Lisää samasta aiheesta