Kevät tekee tuloaan vauhdilla ja omakotiasujan on aika tehdä kierros talven jäljiltä. Moni mieltää julkisivuksi vain talon pinnan, mutta siihen kuuluu paljon muutakin. Ulkoverhouksen lisäksi kannattaa katsastaa erityisesti myös katto, sillä Suomen ilmasto ei päästä rakenteita helpolla. Sama koskee myös pihan muita rakennuksia.
 
Olemme koonneet tähän numeroon monipuolisen tietopaketin hyödyllistä asiaa julkisivuista, katoista, piipuista ja vanhojen ikkunoiden kunnostamisesta. Lisää käytännön ideoita saat tutustumalla mielenkiintoisiin toteutuksiin. Lue, kuinka maalaistalon suojeltu päärakennus sai uuden kuistin, ajan koettelemasta mineriittitalosta sukeutui puuverhoiltu kaunotar tai kuinka saaristomökki kunnostettiin pienellä budjetilla.
 
Lämmitysenergian hinta saa itse kunkin pohtimaan talonsa lämmitysratkaisuja. Vaihtoehtoja on useita, ja valinta voi tuottaa päänvaivaa. Tutustu Malkin perheen kokemuksiin ilma-ja vesilämpöpumppuun siirtymisestä. Ammattiasentajien käsissä operaatio kävi nopeasti ja kätevästi.
 
Kurkistamme myös puutarhaan, joka on seuraavan, toukokuussa ilmestyvän numeromme teema.
 
Suomelan uusi ilme sai iloksemme erittäin hyvän vastaanoton. Suomela koetaan nyt entistä selkeämmäksi, houkuttelevammaksi ja mielenkiintoisemmaksi. Suurkiitos kaikille mielipiteensä nettisivuillamme kertoneille!
 
Omakotitalotutkimus käynnistyy taas. Suomela selvittää kaksi kertaa vuodessa tehtävässä tutkimuksessa omakotiasujien mielipiteitä asumiseen liittyvistä aiheista. Osallistu Omakotitalotutkimukseen osoitteessa www.suomela.fi/oktt ja voita Haierin ilmalämpöpumppu.
 
Mukavia lukuhetkiä, nautitaan keväästä!
 
Johanna Lehto, päätoimittaja