Ei enää kumartelua – omenankerääjä on syyspuutarhan hitti

Piha

Runsassatoinen omenavuosi? Ei hätää, sillä omenankerääjä tekee maahan pudonneiden omenoiden keräämisestä helppoa ja hauskaa! Tiesitkö, että poimurilla voi kerätä muitakin hedelmiä tai vaikkapa golfpalloja?

Sadonkorjuun aika koittaa, kun omenat alkavat kypsyä ja puun alle varisee pudokkaita. Aikaiset lajikkeet kypsyvät jo elokuussa ja talviomenat juuri ennen pakkasia. Ennen kuin mehukkaasta sadosta pääsee nauttimaan, omenat on kuitenkin kerättävä maasta ja puusta. Runsassatoisina vuosina kerättävää ja kärrättävää riittää, ja pihan siivoaminen omenoista käy suorastaan työstä. Onneksi pulmaan on keksitty ratkaisu – innovatiivinen omenankerääjä tekee maahan pudonneiden omenoiden keräämisestä uskomattoman helppoa!

Varteen kiinnitettävä omenankerääjä rullataan kevyesti omenoiden yli, jolloin omenat sujahtavat joustavien pinnojen välistä hellävaraisesti kerääjän sisään. Kerääminen sujuu nopeasti, sillä yhdellä rullauksella kyytiin menee useita omenoita. Työskentely seisoma-asennossa ilman kumartelua ja polvistumista on lisäksi ergonomisempaa ja hellävaraisempaa selälle.

Vierestä katsottuna omenoiden livahtaminen rullan sisälle näyttää ihan taikatempulta. Omenoiden rullaaminen onkin mukavaa ajanvietettä – myös kerääjää testanneiden lasten mielestä.

Katso video, miten hauskaa ja helppoa omenankerääjän käyttäminen on:

Täyttynyt kerääjä on erittäin helppo tyhjentää koriin, kottikärryyn tai vaikkapa kompostiin. Omenat putoavat pois, kun suuaukon kääntää alaspäin. Suuaukon kauhaosaa voi tarvittaessa käyttää myös yksittäisten omenoiden noukkimiseen hankalista paikoista, kuten puun juurelta.

Omenasadon määrä vaihtelee vuosittain ja ylittää usein hyötykäyttöön tulevan tarpeen. Syömäkelpoiset omenat voi laittaa kiertoon naapureille ja tuttaville tai omenapörssejä hyödyntäen. Ylijäämäsatoa ottaa vastaan myös moni metsästysseura riistaeläinten ruokintapaikoille. GARDENA-omenankerääjää voi käyttää pihan siivoamiseen maassa jo tovin olleista, hieman pehmenneistä pudokkaista, jotka päätyvät kompostiin tai kaatopaikalle. 

Käyttäjät ovat innostuneet myös muista kekseliäistä tavoista poimurin hyödyntämiseen. Sitä voi käyttää vaikkapa golfpallojen keräämiseen! Hedelmien ja muiden kerättävien pyöreähköjen kohteiden tulisi olla halkaisijaltaan noin 4–9 cm.

GARDENA combisystem -omenankerääjä on helppo kiinnittää mihin tahansa combisystem-varteen. Varsissa riittää valinnanvaraa niin materiaaleissa kuin pituuksissakin. Kerääjä sopii mainiosti esim. 130 cm pitkään puuvarteen. Muovipintaisella ruuvilla kiristettävä työkalun ja varren liitos on luja ja huojumaton. Korkeasta laadusta kertoo kaikille GARDENA combisystem -tuotteille annettava 25 vuoden takuu.

Omenapoimuri on kätevä apu, kun omenoita kerätään suoraan puusta.

Kokonaisena säilytettävät omenat kannattaa kerätä puusta varovasti, sillä kolhiintuneet omenat eivät kestä varastointia. Silloin kun omenoita halutaan poimia suoraan puusta, omenapoimuri on kätevä apuväline. Integroitu terä leikkaa poikki hedelmän kannan ja hedelmä putoaa näppärästi puuvillaiseen kangaspussiin.

Syyspuutarhan muut apurit 

Kesän taittuessa syksyyn puutarhassa on monenmoista muutakin askaretta. Poimurien lisäksi combisystem-varteen voi liittää lukuisia erilaisia työvälineitä. Talon räystäskourut kannattaa puhdistaa lehdistä ja havunneulasista pari kertaa vuodessa, jottei vesi valu talon seinää pitkin eikä seisomaan jäänyt vesi pääse ruostuttamaan kourua. Puhdistaminen hoituu vaivattomasti räystäskouruharjan avulla. Kourujen tyhjentämiseen ja puhdistamiseen voi hyödyntää sekä harjaosaa että muovista kaavinta. Portaaton säätö varmistaa oikean työskentelykulman. Ulottuvuuden kannalta ylivoimaisesti paras vaihtoehto on teleskooppivarsi, jonka avulla ylettyy turvallisesti jopa noin 6 metrin korkeudelle ilman tikkaita.

Säädettävä lehtiharava sopii ihanteellisesti lehtien, nurmikon leikkuujätteen ja muiden puutarhan roskien haravointiin. Harava on monikäyttöinen, sillä joustavien muovipiikkien väliä voi säätää haravoitavan materiaalin koon mukaan – pieni väli ruohosilpulle ja suurempi väli syksyn lehdille. Työleveys on säädettävissä 35 cm:stä jopa 52 cm:iin.

  

Katso GARDENA combisystem -esittelyvideo:

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Gardena hedelmäpoimuri lehtiharava omenankerääjä omenapoimuri omenasato pihatyökalut puutarhavälineet räystäskouruharja räystäskourut sadonkorjuu sadonkorjuuaika teleskooppivarsi

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: