MAINOS

Ongelma ratkaistu: mittava vesivahinko aiheutuu usein suihkuun sammumisen seurauksena

Kylpyhuone

Yhä useammin mittava vesivahinko on aiheutunut suihkuun sammumisen seurauksena. Lue patenttiratkaisu suihkuun sammumisen ongelmaan.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Suihkuun sammuminen liitetään usein opiskelijaelämään, mutta kyllä vahinkoja sattuu muillekin. Kiinteistöomistajat ovat ryhtyneet varustamaan uusia opiskelija-asuntoja kahdella lattiakaivolla vahinkojen estämiseksi. Sen sijaan vanhojen asuntojen muuttaminen kaksikaivoisiksi vaatisi niin mittavat rakennustekniset työt, ettei niihin ole ryhdytty kuin peruskorjausten yhteydessä.

– Halpa ja helppo keino estää nukahtamisista johtuvat vesivahingot on asentaa riskialttiisiin asuntoihin itsesulkeutuvat hanat, joiden virtausaika on rajoitettu. Hinta on jonkin verran perinteistä sekoittajaa kalliimpi, mutta selvästi kahta lattiakaivoa halvempi, LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry:n toimitusjohtaja Jari Syrjälä sanoo.

Suihkuun nukahtanut juhlija – mittava vesivahinko

lattiakaivo - vesivahinko

Asukas on vastuussa aiheuttamastaan vahingosta.

Kun nukahtanut juhlija tukkii lattiakaivon, vesi voi valua monta kerrosta alas ja aiheuttaa kymmenien tuhansien eurojen vahingot. Tavallinen kiinteistövakuutus ei yleensä korvaa tämän kaltaisia vahinkoja, koska kyse ei ole äkillisestä ja ennalta arvaamattomasta tapahtumasta, joka on johtunut LVI-tekniikan rikkoutumisesta.

– Asukas on vastuussa aiheuttamastaan vahingosta. Mutta mikäli hänellä ei ole kotivakuutusta tai maksukykyä, vahinko jää viime kädessä yhtiön ja muiden osakkaiden maksettavaksi. Pieni panostus, joka estää tällaisen vesivahingon, kannattaa todellakin, Syrjälä toteaa.

Lisätietoja: LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry, www.lvi-tu.fi

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kylpyhuone lattiakaivo vesivahinko