MAINOS | Avalon Nordic Oy

Onko jätevesijärjestelmän hankinta ajankohtainen?

Talo
Kun rakennat haja-asutusalueelle kunnallisen viemäriverkoston ulkopuolelle uutta omakotitaloa tai kesämökkiä tai kiinteistösi nykyinen vanha jätevesijärjestelmä tulee tiensä päähän, niin tarvitset jätevesijärjestelmän, jolla kiinteistöllä muodostuvat jätevedet käsitellään vaatimuksien mukaisesti ja lähiympäristösi parhaaksi.

Mikä on kiinteistöllesi ja tarpeeseesi sopiva jätevesien käsittelymenetelmä ja tuoteratkaisu?  

Sopivan jätevesijärjestelmän valinta voi olla joskus haasteellista. Ympäristönsuojelulaki ja jätevesiasetus antavat raamit ja kunnan ympäristönsuojelumääräykset täsmentävät alueelliset vaatimukset jätevesien käsittelymenetelmän valinnalle.

Useat tekijät asettavat lisää vaatimuksia valittavalle menetelmälle ja tuotteelle, kuten esim. kiinteistön sijainti, maaperä, tontilla vallitsevat korkeuserot, ylin vesistön tulvakorkeus, vallitsevat suojaetäisyysmääräykset esim. vesistöön, muodostuvien jätevesien vuotuinen määrä, jatkuva vai jaksottainen käyttö jne. Nämä usein rajaavat paljon tuotteita pois lopullisen valinnan piiristä.

Meillä on markkinoiden laajin valikoima jätevesijärjestelmiä tuotevalikoimassamme ja meille on tärkeää, että voimme osoittaa asiakkaan tarpeeseen sen sopivimman tuotteen tai tuotteiden yhdistelmän. Jos vaatimusten ja olosuhteiden perusteella on mahdollista, niin esitämme myös vaihtoehtoiset tuoteratkaisut ja asiakas voi niistä päättää häntä miellyttävän vaihtoehdon”, tiivistää Jussi Timonen Avalon Nordic Oy:n arvoja ja toimintaperiaatetta ja jatkaa:

”Yhtiömme laaja verkosto osaavia alan ammattilaisia niin suunnittelijoita, kuin myös urakoitsijoita sekä kauppiaita mahdollistavat kaikkien tuotteiden ja palvelujen laajan tarjonnan kaikkialle Suomeen. Avalonin omat jätevesialan ammattilaiset ovat käytettävissä ja he neuvovat sekä opastavat niin ammattiasiakkaita, kuin myös kuluttajia sopivan jätevesijärjestelmän valinnassa. Jokaiselle kiinteistölle ja erilaisiin tarpeisiin on aina löytynyt sopivin jätevesijärjestelmä ja asiakkaamme ovat tyytyväisiä. Periaatteisiimme myös kuuluu, että sen minkä valmistamme, tarjoamme siihen myös huollon.”

Oikean yhteistyökumppanin valinta jätevesijärjestelmä hankkeessa on tärkeää.

Saila Kallioinen valitsi vapaa-ajan asunnolle IISI KIVEN. ”Tämä on käyttäjän näkökulmasta todella helppo järjestelmä. Tekniikka ei ole monimutkaista eikä puhdistamon toimintaan tarvitse kajota juuri ollenkaan. Paikallinen huoltomies käy meillä vuosittain tyhjentämässä sakokaivot ja siinä yhteydessä katsotaan, että KIVI on puhdas. Olen ollut siihen kaiken kaikkiaan hyvin tyytyväinen.”

Veli-Jussi Jalkanen valitsi kaksi kappaletta Avalon panospuhdistamoita Sahalan kartanoon ”Lähdimme kartoittamaan palveluntarjoajia, joilla olisi tarjota meille sopivat puhdistamot helpolla tavalla. Meille oli tärkeää löytää jätevesijärjestelmä, joka olisi meidän tarpeisiimme riittävästi mitoitettu. Siten voimme varmistaa, että lähiluonto pysyy puhtaana.”

Tanu Hälvä valitsi IISI S6 pienpuhdistamon omakotitaloonsa. Hälvä kertoo olevansa todella tyytyväinen IISI S6 pienpuhdistamonsa helppokäyttöisyyteen ja huolettomuuteen. ”Puhdistuskemikaalia lisätään aika ajoin ja siinä yhteydessä kemikaaliannostelija on hyvä puhdistaa, mutta muuten puhdistamoon ei ole tarvinnut kajota lainkaan. Kaikki on mennyt juuri kuten pitää. IISI on toiminut pihalla moitteettomasti nyt toistakymmentä vuotta itsekseen, eikä sitä ole kertaakaan tarvinnut huoltaa – eiväthän tämän päivän kodinkoneetkaan kestä näin pitkään!”

Maarit Gummerus perheineen halusi kesämökilleen huolettoman ja ekologisen jätevedenpuhdistusjärjestelmän, IISI H12 harmaavesipuhdistamon ja Erikoismatalan IISI 6100 umpisäiliön. ”Kiinteistömme on rinteessä ja sillä on kiviä, joten ihan mitä tahansa umpisäiliötä meille ei olisi voinut asentaa. Matalalle mallille oli helppo löytää oikea sijoituspaikka. Harmaavesipuhdistamon maan päälle jäävä osa näyttää hieman kiveltä, joten olemme saaneet maisemoitua puhdistamot erinomaisesti niin, että ne häviävät luontoon.”

Timo Sahi halusi helppokäyttöisen ja tehokkaan jätevesijärjestelmän ja valitsi IISI KIVEN. ”Tästä ei systeemi enää yksinkertaistu. Tämä oli minulle keskeinen kriteeri oikean järjestelmän valinnassa – mahdollisimman vähän ”liikkuvia” osia, eli myös vähemmän valvontaa ja huoltotoimia.”

Teuvo Vilen hankki Avalon 5 Panospuhdistamon Vanajaveden rannassa sijaitsevaan omakotitaloonsa. ”Hyödyksi uudesta järjestelmästä Vilen mainitsee sen, että tyhjennyskertoja tulee vähemmän, kuin edellisessä järjestelmässä. Tämä puhdistamo on nyt myös uuden lain mukainen. Kaikki lupaukset pidettiin. Olen tyytyväinen, että tein tämän ratkaisun”, Vilen summaa.

Heikki Ekonoja valitsi omakotitaloonsa IISI KIVEN. ”Kävin katsomassa paria jo asennettua puhdistamoa ja kysymässä niiden omistajien kokemuksia. Minut vakuutti se, että IISI KIVI oli ollut heillä käytössä jo 13 vuotta ja että he olivat tyytyväisiä. He kertoivat myös, ettei järjestelmä hätkähdä koviakaan pakkasia. Se on täällä pohjoisessa tärkeää. Päätöstä edesauttoi vielä se, että asennuksessa voitiin hyödyntää vanhoja sakokaivoja, joten pihaa ei tarvinnut repiä auki.”

Valitse sinäkin Avalon

  • asiantuntevaa neuvontaa ja palvelua
  • kattavat asennus- ja suunnittelupalvelut
  • markkinoiden laajin valikoima vaihtoehtoja
  • jokaiseen tarpeeseen sopivin ja oikein mitoitettu jätevesijärjestelmä
  • nykyaikaiset ja testeissä erinomaisesti menestyneet tuotteet
  • luotettava kumppani yli 40.000 toimitetun jätevesijärjestelmän kokemuksella