MAINOS

Onko nyt kehitetty ikuinen alumiini-ikkuna?

Talo

Yhä useamman suomalaisen valinta on puuikkunan sijaan helppohoitoisen ja käytännössä ikuisesti kestävä alumiini-ikkuna, uskotaan Domuksessa.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kotimainen perheyritys Domus Yhtiöt Oy on kehittänyt maailmanlaajuisesti ainutlaatuisen tavan tuottaa alumiini-ikkunoita, joiden lämmöneristävyys on vähintään yhtä hyvä kuin puuikkunoissa. Uuden tuotantotavan ansiosta alumiinirakenteisia ikkunoita voidaan myös tuottaa aiempaa kilpailukyisempään hintaan.

Alumiini-ikkunoiden edut puuikkunoihin nähden ovat muun muassa kestävyys ja helppohoitoisuus, sillä pinnat eivät tarvitse huoltokäsittelyä, kuten puuikkunat. Alumiini-ikkunat antavat esteettisesti monen mielestä arvokkaamman vaikutelman, ja niiden avulla asuntoihin voidaan suunnitella suuriakin lasipintoja.

-Suomessa on pitkään suosittu puurakenteisia ikkunoita, sillä markkinoilla ei ole ollut Pohjolan olosuhteisiin kehitettyä ja hinnaltaan sopivaa alumiini-ikkunaa. Uusi ikkunainnovaatiomme yhdistää puuikkunoista tutun erinomaisen lämmöneristävyyden alumiinin kestävyyteen ja helppohoitoisuuteen. Itse kehittämämme valmistustavan ansiosta myös puuikkunan ja alumiini-ikkunan hintaeroa on saatu merkittävästi kavennettua, IkiHyvä-ikkunaksi ristityn ikkunan keksijä Matti Sairanen kertoo.

Uusi alumiini-ikkuna täyttää matalaenergiarakentamisen suunnitteluvaatimukset

alumiini-ikkunan rakenne

Erinomainen lämmöneristävyys saavutettiin, kun ikkunan lämpökatko tehtiin puutakin paremman U-arvon omaavasta PVC-muovista.

Ikkunan lämmönläpäisykerroin eli U-arvo on vakio tuplaselektiivi -lasilla 0,63 W/m²K (VTT).  Se on jopa parempi kuin vastaavalla puuikkunalla. Suorituskyky täyttää myös matalaenergiarakentamiselle asetetun suunnitteluvaatimuksen.

-Erinomainen lämmöneristävyys saavutettiin, kun keksimme tuottaa ikkunan lämpökatkon puutakin paremman U-arvon omaavasta PVC-muovista. Lisäksi onnistuimme parantamaan lämmöneristävyyttä, kun teimme PVC:stä valmistetusta lämpöeristeestä huokoisen. Aiemmin alumiini-ikkunoiden lämpökatkot on valmistettu useasta muoviprofiilista, Sairanen kertoo.

-Uuden tuotantotavan ansiosta pystymme merkittävästi laskemaan alumiini-ikkunoille tyypillistä hintaa. Uutuuden hintataso asettuu täysalumiini-ikkunan ja puuikkunan välimaastoon, Sairanen sanoo.

Alumiini-ikkuna sopii myös talviasennuksiin

-Toisin kuin puurakenteisen ikkunan, IkiHyvän voi alumiinisena asentaa kivitaloon talvellakin ilman huolta rakennusaikaisen kosteuden aiheuttamista ikkunan kosteusvaurioista. Ikkuna sopii myös kosteisiin tiloihin, kuten kotien kylpy- ja kuivaushuoneisiin. Sairanen sanoo.

Valmistajan mukaan IkiHyvä-ikkunan rakenne kestää huoltovapaasti vuosikymmeniä. Lisäksi karmiosat on valmistettu kierrätettävistä materiaaleista. Ikkuna on saatava kiinteänä ikkunana ja kahtena eri mallina kolmella eri karmisyvyydellä. IkiHyvä-ikkunarakenteeseen on haettu patenttia.

Alumiini-ikkuna

Puuikkunan ja alumiini-ikkunan hintaeroa on saatu merkittävästi kavennettua, IkiHyvä-ikkunan keksijä Matti Sairanen kertoo.

Lisätietoja: www.domus.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

alumiini-ikkuna ikkunaremontti lämmönläpäisykerroin puuikkuna