Onko sinulla öljylämmitys? Lue säästövinkit!

Lämmitys

Lue Energiansäästöviikkoa varten tuotettu infopaketti öljylämmittäjän energiansäästöstä.

Öljylämmitys kannattaa päivittää vastaamaan tämän päivän energiansäästötavoitteita. Öljykattilan tuottamasta energiasta kuluu lämmitykseen kolme neljännestä ja lämpimän käyttöveden tuotantoon noin neljäsosa. Säästövinkit kannattaa siis ottaa haltuun.

Vuotuisesta lämmitysenergiasta kuluu

  • noin 50 % neljänä kylmimpänä kuukautena
  • tammikuussa noin 14 %
  • käyttöveden lämmitykseen joka kuukausi noin 2 %

Suurimmat säästöt ovat saavutettavissa talvikaudella. Esimerkiksi käyttöveden tuottaminen kesäkautena puulla ei juuri säästä öljyä. Öljyn tarve on muutenkin kesällä hyvin vähäistä.

Öljy-puuhybridikattiloissa tai taloissa, joissa öljylämmityksen lisäksi on varaava takka tai uuni, puun käyttö kylmimpinä kuukausina tuo suurimman säästön. Takan tai uunin voi tänä päivänä varustaa vesikierrolla.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Ilmasta veteen -lämpöpumpun teho riittää enimmillään -5 ºC – -10 ºC asteeseen. Pakkashuiput on järkevää hoitaa öljyllä.

Aurinkolämmitys tuottaa energiaa tehokkaimmin keväällä, kesällä ja syksyllä, mutta ei 3–4 kylmimmän kuukauden aikana.

Öljylämmitys – säästövinkit ja infopaketti

Öljylämmitys ja energiansäästö

Lue Energiansäästöviikkoa varten tuotettu infopaketti öljylämmittäjän energiansäästöstä.

  • Öljyn kulutusta vähentää ennen kaikkea ikääntyneiden kattiloiden ja muiden lämmityslaitteiden uusiminen.
  • Asukkaat voivat vaikuttaa energiankulutukseen myös muuttamalla omia tottumuksiaan, vaikkapa säätämällä lämpöä hieman totuttua pienemmälle.
  • Lisää energiansäästöä syntyy, kun öljylämmitykseen yhdistää uusiutuvaa energiaa kuten aurinkolämpöä. Pientalossa voi säästää vuositasolla 15-30 prosenttia lämmitysenergiakuluissa aktiivisella aurinkoenergian hyödyntämisellä, kun aurinkolämpöä käytetään nykyaikaisen öljylämmityksen ja matalaenergiaratkaisujen kanssa. Oleellista on, että aurinkolämpölaitteet on mitoitettu, asennettu ja säädetty oikein talon tarpeiden mukaan.
  • Energiankulutusta vähentävät myös rakennuksen eristyksen parantaminen tarpeen mukaan sekä nykynormit täyttävät uudet ovet ja ikkunat.

Lue Energiansäästöviikkoa varten tuotettu infopaketti öljylämmittäjän energiansäästöstä >

Valtakunnallista energiansäästöviikkoa vietetään jälleen viikolla 41 eli 6.-12. lokakuuta

Energiatehokkuutta edistävä Motiva Oy toimii energiasäästöviikon koordinaattorina. Motivan verkkopalvelu tarjoaa säästövinkkejä, työkaluja ja monia ideoita viikon viettoon yrityksille, yhteisöille ja muille kiinnostuneille osoitteessa www.energiansaastoviikko.fi.

MAINOS
MAINOS LOPPUU