.
 
Suomalaiset, ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset omakotiasujat tuntuvat olevan hämmästyttävän yksimielisiä parhaasta sisustustyylistä. Chabby chic -tyyliä eli kodikasta maalaisromantiikkaa pitää tyylikkäimpänä yli puolet suomalaisista (55 %), lähes puolet ruotsalaisista (48 %) ja norjalaisista 39 % sekä tanskalaisista 38 %.
 
Muut sisustustyylit, kuten vaalea puu/valkoinen, moderni, minimalistinen ja 50/60-luvun retro jäävät tyylikkyydessään suosikkilistalla kauas taakse.
 
Tiedot perustuvat pohjoismaiseen vertailututkimukseen, joka tehtiin omakotiasujille lähes samaan aikaan Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa keväällä 2008 Bonnier-konsernin tytäryritysten toimeksiannosta paikallisten tutkimuslaitosten toteuttamana. Kyselyaineistossa oli kuvia eri sisustustyyleistä, jotta haastateltavien oli helppo valita oma vaihtoehtonsa.
 
Unelma talvipuutarhasta
Unelmaprojektien suhteen skandinaavit ovat melko samoilla linjoilla. Kaikilla muilla suosituin kohde on talvipuutarha, paitsi tanskalaisilla kylpyhuone. Uusi keittiö sijoittuu kolmen suosituimman listalle kaikissa maissa.
 
Suomalaisten unelmissa suosikkilistan järjestys on: talvipuutarha, uusi keittiö ja suuri terassi.
 
Luonnonläheisyys on statuksen merkki
Luonnonläheisyys on selvä statuksen merkki. Tanskalaisia lukuunottamatta muiden suosikkilistalla kärkikolmikossa ovat sekä upea näköala että rantatontti. Tanskalaisilla rantatontin ’tilalla’ on suuri terassi.
 
Ruotsalaiset ja suomalaiset arvostavat lisäksi hienoa keittiötä, tanskalaiset ja norjalaiset hienoa puutarhaa.
 
Suomalaiset vastaajat listaavat omat statussymbolinsa näin: hieno keittiö, rantatontti ja kaunis näköala.
 
Katso kuvalliset raportit
 
Mikä tyyli tyylikkäin_graf  
Mikä unelmaprojekti  
mikä statusta  
julkisivun lempiväri  
aiotko remontoida huoneen  
JOs kyllä_minkä tilan remontoit