Osta joulukuusi matkapuhelimella

Piha
Metsähallituksen kokeilussa Joulukuusi maksaa 4,97 euroa + matkapuhelinmaksu (1-4 c) ja se veloitetaan suoraan matkapuhelinlaskussa.

Metsähallitukselta voi ostaa luvan joulukuusen hakemiseen valtion talousmetsistä matkapuhelimella. Lupa oikeuttaa hakemaan enintään 3 metrisen joulukuusen Metsähallituksen talousmetsistä tien varresta. Matkapuhelinlupa on käytössä vain Pohjois-Suomessa entisten Lapin ja Oulun läänien alueilla.

Joulukuusen hakulupa maksaa 4,97 euroa (sis. ALV 24%) + matkapuhelinmaksu (1-4 c) ja se veloitetaan suoraan matkapuhelinlaskussa. Luvan voimassaolo alkaa heti tekstiviestin saavuttua ja se on voimassa yhden vuorokauden. Lupaa ei voi ostaa ennakkoon . Kännykkäluvan ajankohtaa ei voi myöskään muuttaa eikä sitä voi perua.

Metsähallituksen mobiiliostettu joulukuusi saa olla enintään 3 metriä korkea

Luvan ostajan velvollisuus on varmistaa, että alue on varmasti Metsähallituksen hallinnassa ja että se on talouskäytössä olevaa metsää. Joulukuusien kaataminen suojelu- tai retkeilykäyttöön varatuilta alueilta on kielletty.

Valtion talousmetsien sijainti selviää Metsähallituksen julkaisemista Metsäkartoista. Lisäksi apuna voi käyttää Metsähallituksen retkikarttapalvelua, joka on internetissä osoitteessa www.retkikartta.fi. Retkikarttapalvelussa karttatasoiksi valitaan metsästys ja kalastus ja sieltä metsästyskohteet. Lisäksi on syytä tarkistaa, ettei valittu alue ole suojelualuetta. Suojelualueiden sijainnin saa selville valitsemalla karttatasoksi suojelu- ja retkeilyalueet. Epäselvissä tilanteissa ota yhteyttä Metsähallituksen asiakaspalvelupisteeseen tai toimistoon.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Puu saa olla enintään 3 metriä pitkä ja sen tulee sijaita tien välittömässä läheisyydessä. Enontekiön, Utsjoen ja Inarin kunnissa lupa koskee mäntyjä.

Matkapuhelinluvan tilausohjeet

  1. Soita numeroon 0606 056 1145.
  2. Odota 10–15 sekuntia kunnes kuulet lopputiedotteen ”kiitoksia soitostasi” ja sulje puhelimesi.
  3. Odota hetki, niin saat luvan tekstiviestinä puhelimeesi. Luvan voimassaolo (1 vuorokausi) alkaa heti tekstiviestin saavuttua.
  4. Säilytä viesti luvan voimassaolon ajan. Olet velvollinen esittämään luvan puhelimeltasi pyydettäessä.
  5. Lupa veloitetaan matkapuhelinlaskullasi.

Lupia saa myös perinteisellä tavalla

Joulukuusen hakulupia myydään myös perinteisellä tavalla Metsähallituksen asiakaspalvelupisteissä. Lupa maksaa viisi euroa. Tarkista aukioloajat www.luontoon.fi , www.metsa.fi

Metsähallitus, (Ounasjoentie 6), PL 8016, 90101 Rovaniemi   www.metsa.fi

MAINOS
MAINOS LOPPUU