Paahdetut maa-artisokat

Keittiö

Haluatko lisätä juuresten käyttöä keittiössäsi? Paahdetut maa-artisokat on maukas pääruuan lisuke tai mukava suupala munakoiso-paputahnan kanssa. Herkku on lisäksi nopea valmistaa, sillä voit paahtaa maa-artisokat kuorineen päivineen!

Maa-artisokat ovat työläitä kuoria, joten ne kannattaa valmistaa kuorineen uunissa paahdettuna. 

Paahdetut maa-artisokat

2–4 annosta, 10 + 25 min

  • 500 g maa-artisokkaa
  • 1 rkl öljyä
  • ripaus suolaa
  1. Pese maa-artisokat huolellisesti juuresharjalla. Kuivaa maa-artisokat ja laita uunipellille. Puolita suuremmat maa-artisokat, jotta ne kypsyvät yhtäaikaa pienten kanssa.
  2. Sivele juureksille hieman öljyä ja ripottele pinnalle suolaa.
  3. Paahda uunissa 225 asteessa n. 25 min, kunnes artisokat ovat saaneet kauniin paahteisen värin. Tarjoile pääruoan lisäkkeenä tai pienenä suupalana munakoiso-paputahnan kera.

Munakoiso-paputahna

10 + 15 min

  • 1 munakoiso
  • 1 rkl öljyä
  • 1/2 dl vettä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tlk (250g) valkopapuja
  • ripaus mustapippuria
  • (tuoretta basilikaa tai lehtipersiljaa)
  1. Aloita tahnan valmistus munakoison kypsentämisellä. Halkaise munakoiso pituussuunnassa. Tee munakoisopuolikkaisiin muutama viilto kuoreen asti.
  2. Laita öljy ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Laita munakoisopuolikkaat leikkauspinta alaspäin kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min.
  3. Kaavi munakoisoista sisus talteen ja heitä kuoret pois. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita munakoisot tehosekoittimeen yhdessä valkosipulin, suolan, oliiviöljyn ja valkopapujen kanssa. Anna koneen käydä kunnes tahna on tasaista.
  4. Viimeistele rouhaisulla mustapippuria ja tarjoile dippinä tai levitteenä.

 

Nämä ja monet muut herkulliset reseptit ovat Linda Kovasen Juures – arjen voimaruokaa -kirjasta. Keittokirja sisältää vinkkejä juuresten käsittelyyn, säilyttämiseen sekä monipuoliseen käyttämiseen raaka-aineena. Kirjan reseptit on laadittu mahdollisimman puhtaista ja jalostamattomista raaka-aineista. Lähellä tuotettuja, edullisia ja herkullisia juureksia kannattaa suosia, sillä kotimaiset juurekset ovat todellista arjen voimaruokaa! 

Juures – arjen voimaruokaa 28,60 €, www.adlibris.com

Tutustu myös Lindan Vegetreenari-blogiin, josta löydät monia terveellisiä ruokareseptejä herkkuhetkiä unohtamatta. Lisäksi paljon vinkkejä liikunnan lisäämiseen ja henkiseen hyvinvointiin!

Resepti: Linda Kovanen, kuvat: Laura Riihelä


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

juurekset juures maa-artisokka paahdetut maa-artisokat Pientalon herkkusuut resepti

Lisää samasta aiheesta