MAINOS

Pääsiäinen lähestyy – mämmi maistuu keskisuomalaisille, karitsaa ostaa yhä useampi

Keittiö

Pääsiäisen suosikkituotteita ovat mämmi ja karitsa. Näiden tuotteiden myynti kasvaa kymmeniä prosentteja pääsiäisenä, kun tarkastellaan myynnin jakautumista vuoden aikana. Pitkäperjantaista odotetaan viime vuoden tapaan vilkasta kauppapäivää. 

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Selvitimme mitä Suomi syö pääsiäisenä, koko raportti on luettavista tiedotteen liitteenä. Karitsanliha ja mämmi ovat edelleen takuuvarmat suosikkituotteet pääsiäisen ruokaostoksilla. Jopa 20 prosenttia suomalaisista sanoo ostavansa tänä vuonna enemmän karitsaa.*

– Karitsa pitää pintansa suomalaisten pääsiäispöydissä ja sen käyttö kasvaa vuosi vuodelta. Kala on suosituin vaihtoehto karitsalle. Kasvisbuumin myötä myös lihan korvikkeita ostetaan yhä enemmän juhlapyhinäkin, kertoo osto- ja myyntipäällikkö Jarmo Hyvönen Keskon päivittäistavarakaupasta.

Karitsanlihasta edelleen noin puolet myydään pääsiäisenä, vaikka sen kysyntä on kasvanut myös muina vuodenaikoina. K-Plussa-asiakkaiden ostoskoreissa karitsaa on todennäköisimmin Uudellamaalla, Päijät-Hämeessä ja Varsinais-Suomessa, vähiten Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.

 

 Karitsa- ja mämmikartat. Kartoissa on vuonna 2016 karitsaa ja mämmiä ostaneiden K-Plussa-asiakkaiden korostuminen alueittain.  

Mämmiä syödään yli 2 miljoonaa kiloa

Suomalaiset syövät vuosittain yli 2 miljoonaa kiloa mämmiä. Suurin osa mämmistä syödään pääsiäisen tienoilla, mutta sesonki alkaa pikkuhiljaa tammikuusta eteenpäin huipentuen pääsiäiseen. Mämmin ympärivuotinen syönti on kuitenkin kasvussa ja sitä on kaupoissa tarjolla myös sesongin ulkopuolella. K-ruokakauppojen asiakkaiden ostoskoreissa mämmi korostuu Keski-Suomessa.

Hieman muuta vuotta enemmän pääsiäisenä myydään myös esimerkiksi kananmunia, rahkaa, kermaa ja makeisia. Makeisten pääsiäissesonki alkaa helmikuun alkupuolella ja kiihtyy selvästi kahtena viikkona ennen pääsiäistä. Eniten rahaa pääsiäismakeisiin käyttävät lapsiperheet.

Kaupat auki pitkäperjantaina – ruoan verkkokaupan toimituksia testataan pääkaupunkiseudulla
Suurin osa pääsiäisen viettäjistä tekee ostoksensa kiirastorstaina, mutta myös pitkäperjantaista odotetaan vilkasta kauppapäivää. Ruoan verkkokaupassa vilkkaimman päivän pääsiäisviikolla odotetaan olevan kiirastorstaina. Pääkaupunkiseudulla testataan ensimmäistä kertaa myös pitkäperjantain toimituksia K-Citymarket Itäkeskuksessa. Todennäköisimmin ruoat verkosta tilaa pääsiäiseksi lapsiperhe, sillä heitä on palvelun käyttäjistä noin 70 prosenttia.

* K:n ruokailmiöt 2017

Noin 1400 K-ruokakaupan asiakastyytyväisyydestä vastaavat K-ruokakauppiaat, joiden kanssa Keskon päivittäistavarakauppa toimii ketjuliiketoimintamallilla. K-ruokakauppojen ketjuja ovat K-Citymarket, K-Supermarket, K-Market ja Neste K. K-ruokakaupat ovat alansa vastuullisimpia maailmassa. Lisäksi vahvuuksia ovat ylivoimaiset tuoreosastot, ammattitaitoinen palvelu, laajimmat valikoimat, suomalaiset tuotteet ja Pirkka. K-ruokakaupat ovat sekä laadukkaita että edullisia.

Lähde: Cision News

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

karitsa karitsanliha karitsanpaisti mämmi pääsiäinen pääsiäisruoka ruokakulttuuri ruokatottumukset


Lisää samasta aiheesta