MAINOS

Pääsiäinen lähestyy, nyt popcornit itämään – kyyt heräilevät kevätauringossa

Piha

Kevät ja pääsiäinen lähestyy kaikesta huolimatta. Tämän kevään pääsiäishitti on popconien kasvatus! Pitihän se testata. Kevätaurinko lämmittää ja kyyt kaivautuvat kivenkoloistaan. Paperiset kuvastot loppu, sähköinen parempi ja ekologisempi vaihtoehto!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Yli 25 vuotta kasvien postimyyntiä harjoittamamme historian aikana emme ole kertaakaan eläneet näin valtavaa muutosta, kuin mitä nyt elämme. Kasveja ja tarvikkeita tilataan nyt kiihtyvällä tahdilla koteihin. Teemme pitkiä päiviä, jotta saamme kaikille halukkaille kasvit toimitettua. Ainakin toistaiseksi pystymme näin toimimaan ja lähetykset hoitamaan. Olemme sulkeneet puutarhamme nyt kokonaan ulkopuolisilta, jotta pysymme terveinä ja toimintakykyisinä koko kevään.

Lyhyt tilannepäivitys:

 • Uudenmaan eristys liikkumisen suhteen ei vaikuta pakettien kulkuun, eikä kotiin kuljetuksiin. Kaikki liikkuu toistaiseksi normaalisti ja normaalilla aikataululla.
 • Pakettien ja kasvien vastaanottaminen on täysin turvallista.
 • Kotiinkuljetukset ja toimitukset toisiin osoitteisiin toimii myös normaalisti kaikkialle Suomeen.
 • Puhelin (05-3440300) ajoittain ruuhkainen – kärsivällisyyttä ja vaihtoehtoisia yhteydenottoja (chat kotisivuilla, WhatsApp 044 099 7096 tai sähköpostilla puutarha@kodinkukat.fi) toivotaan.
 • Ketään ulkopuolista ei päästetä nyt kasvihuoneisiin, pakkaamoon tai toimistoon. Edes pakettien nouto täältä ei ole mahdollista. Älä siis tule käymään nyt! 
 • Kevään Puutarhapäivät on peruttu
 • Kotisivuille päivittyy kasvien valikoima sekä saatavuus automaattisesti koko ajan, joten siellä esillä olevat tuotteet ovat saatavilla. Suosittelen seuraamaan tilannetta täältä.
 • Kotisivut voivat olla hetkittäin hitaat runsaan käyttäjämäärän johdosta.

Kiitos, että ymmärrät – teemme tämän meidän yhteisen, myös sinun ja perheesi turvallisuuden takia. 

Pääsiäinen lähestyy – popcornit itämään

Kevät ja pääsiäinen tulee kaikesta huolimatta ihan ajallaan. Popcornien kasvatus pääsiäiseksi onkin nyt kova hitti!

Nuo kasvaneet poppariruukut olivat kuvissa niin hauskan näköisiä, että pitäähän sitä minunkin kokeilla miten se onnistuu. Ja samalla hiukan testata miten tuo vermikuliitti näissä auttaa, vai onko siitä mitään apua tai hyötyä. Ostin aivan tavallisia popcorneja, ei mitään micro poppareita. Ja näin olen nyt tehnyt:

 • Laitoin popcornin jyvät veteen likoamaan yön yli
 • Ihan tavallista kylvömultaa ruukkuihin ja mullan kostutus
 • Jyviä mullan pintaan (voi laittaa hiukan liikaakin)
 • Yhden ruukun jätin peittämättä. Toiseen laitoin ohuen kerroksen vermikuliiittia jyvien päälle ja kolmenteen sitten ihan reilun kerroksen.
 • Sumutus, muovipussit päälle ja lämpimään.

Nyt vain seurataan miten kasvavat! Ensi viikolla raportointi jatkuu…

Kyyt herännet – karkotin hyrissyt jo tovin pihamaalla

Lämpimät kelit on herätellyt kyyt hereille ja hiljalleen liikenteeseen, ja lämpimiltä paikoilta niitä on bongattu pitkin Etelä- ja Keski-Suomea. Kannattaa siis katsella ja vaikka kepillä hieman häristellä, kun maastossa liikkuu.

Kyitähän ei kannata tapaa, sillä ne ovat erittäin hyödyllisiä. Kyyt syövät pienjyrsijöitä, jotka taasen ovat puutiaisen toukkien ensimmäisiä isäntäeläimiä. Puutiaisen toukkahan voi täten saada borreliabakteerin tai viruksen jo heti ensi kosketuksesta, ja kantaa sitä sitten aikuisenakin. Yksi kyy voi syödä reviiriltään toistasataa pienjyrsijää, joten melko tehokasta punkkien torjuntaa ne tekevät.

Meillä ei varsinaista käärmeongelmaa ole, mutta aina joskus jokunen on näkynyt. Eritoten olin huolissani koirien tarhaturvallisuudesta, etteivät käärmeet esim. tuoreen luun tuoksun perässä luikertele tarhaan.

Kolme vuotta sitten löysin tämän valokennolla toimivan käärmekarkottimen. Toiminta idea on sama kuin myyräkarkottimessa, taajuus vain on eri. Siellä se on ollut kesät talvet paikallaan ja hyvin toimii. Ei ole tarvinnut huoltaa, eikä ole käärmeitä koiratarhan luona ole sen koomin näkynyt. 

Laite lähettää maaperään n. 20 metrin säteelle ulottuvan värinän, jonka taajuus on sellainen, että kyyt eivät voi sitä vatsanahallaan sietää. Hyvin ääntä johtavassa maaperässä teho on toki parempi ja esim. karkottimen pään kun painaa kiinni kallioon tai kivikkoon, niin teho on moninkertainen.

Jos sinulla on tarvetta pitää kyyt loitolla tietyltä alueelta, niin tätä voin kyllä lämpimästi suositella. Hinta karkottimelle on 34,99 € / kpl, takuu 12 kk ja saat sen vaikka heti toimituksiin täältä. Tai voit toki lisätä sen myös kasvilähetyksiin, tulee sitten siinä samalla.

Kuvastojen kysyntä yllätti – paperiset loppuu, sähköinen versio kätevä

Kuvastojen kysyntä viime viikkoina on yllättänyt meidät täysin ja paperiset kuvastot loppuvat pian. Lisää emme valitettavasti enää tälle keväälle painata.

Molempien kuvastojen sähköiset versiot sekä ideakuvasto ovat toki selattavissa täällä. Ja niissä on myös se kätevä ominaisuus, että jos haluat katsoa jostain tuotteesta enemmän tietoja tai hankkia sen, niin klikkaat vain kuvaa ja siitä se mahdollisuus aukeaa.

Terveisin turvallisesti välittäen puutarhurisi Juha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

Teksti: Juha Toikka / KodinKukat Oy, kuvat: Juha Toikka / KodinKukat Oy

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Juha Toikka Kodin Kukat Kodinkukat korona koronavirus kyy kyykäärme käärmekarkotin


Lisää samasta aiheesta