MAINOS

Pääsiäiskukat ja niiden hoito – lue puutarhurin vinkit

Piha

Pääsiäisenä moni koti täyttyy pirteän värisistä sipulikukista. Lue puutarhurin vinkit, kuinka pääsiäiskukat säilyvät ilonasi mahdollisimman pitkään!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Tulppaanit

Anna kukkien olla paketissa ja avaa vain tyvet paljaaksi. Leikkaa uudet imupinnat terävällä veitsellä ja laita kukat huoneenlämpöiseen veteen imemään vettä muutamaksi tunniksi. Näin tulppaanit napakoituvat ja niiden varret jäävät pystyyn paremmin, kuin jos paketin avaa heti.

Laita maljakkoon viileää ja puhdasta vettä korkeintaan 10 cm, muuten varret venyvät liikaa. Yöksi tulppaanit kannattaa viedä viileään, jotta ne kestävät pidempään. Uusi vesi kannattaisi vaihtaa päivittäin ja välillä olisi hyvä leikata varsiin uudet imupinnat (veitsellä, ei saksilla). Puoli senttiä tyvestä riittää hyvin.

Narsissi

Narsisseja käsitellään samoin kuin tulppaaneitakin, mutta anna niiden olla mielellään omassa maljakossaan. Niistä valuva neste nimittäin tukkii helposti muiden kasvien solukot ja niiden vedensaanti vaikeutuu. Jos sinulla on samassa maljakossa muitakin kukkia, niin vesi kannattaa vaihtaa joka päivä.

Ruukkunarsissit

Ruukkunarsissit kannattaa hankkia mahdollisimman nuppuisina. Ne nimittäin avautuvat nopeasti ja näin saat nauttia niistä pidempään.

Narsisseja kannattaa kastella maltillisesti, etteivät varret veny. Jos saat ne yöksi viileään, niin niistä on sinulle iloa pidempään.

Sipuleita ei kannata heittää pois kukinnan loputtua, vaan ne kannattaa istuttaa ulos kukkimaan seuraavaksi kevääksi. Tete a tete -ruukkunarsissi kestää jopa -10 asteen pakkasia. Se kestää jäätymisen ja avaa kukkansa, kun ilma taas lämpenee. Aluksi ruukkunarsissit kannattaa kuitenkin totuttaa ulkoilmaan lyhyillä jaksoilla noin viikon ajan.

HUOM! Jos lämpötila on pakkasella, niin näiden kastelusta pitää huolehtia. Sillä kun multa sulaa, niin juurilla pitäisi olla vettä heti saatavilla, muutoin se ei toivu jäätymisestä.

Ruukkusipulikukat, helmililjat, krookukset yms.

Hoidetaan samoin kuin ruukkunarsissit.

Leikkokukat

Leikkokukkien sekaan laitetut koivun- tai pajunkissaoksat antaa lisää näyttävyyttä.

Pääsiäisterveisin puutarhurisi Juha

Lisää ajankohtaisia puutarhavinkkejä saat Puutarhurin perjantaipostissa aina perjantaisin. Liity >

Teksti: Juha Toikka / KodinKukat Oy, kuva: Pixabay

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Juha Toikka Kodin Kukat Kodinkukat narsissi pääsiäinen pääsiäiskoristeet pääsiäiskukat ruukkunarsissi


Lisää samasta aiheesta