Paistettu siika, kylmä perunasalaatti ja vermuttikastike
Ruoka
Siikafilee paistuu pannulla nopeasti rapeaksi. Tarjoile paistetun siian kanssa itse tehtyä perunasalaattia ja vermuttikastiketta. Viiniksi suosittelemme esimerkiksi Sauvignon Blanc -valkoviiniä.
12.4.2023
Uuden sadon kylmä perunasalaatti
400 g pieniä perunoita keitettynä
150 g vihreitä papuja
1–2 kevätsipulia
50 g babypinaattia
150 g kuorittuja jokiravunpyrstöjä
pieniä kapriksia
3 rkl oliiviöljyä
mustapippuria, suolaa
Keitä perunat kypsiksi ja anna jäähtyä.
Kiehauta vihreät pavut runsaassa vedessä. Valuta ja jäähdytä kylmällä vedellä.
Hienonna kevätsipulit.
Sekoita isossa kulhossa perunat, pavut, kevätsipulit, babypinaatit, jokiravunpyrstöt ja kaprikset. Lisää joukkoon öljy ja mausteet.
Kääntele lusikalla ainekset sekaisin ja laita salaatti jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Paistettu siika
600 g siikafileetä
voita
suolaa, musta- tai valkopippuria
Nypi kalafileistä ruodot ja leikkaa ne annospaloiksi. Leikkaa nahkapuolelle viillot terävällä veitsellä.
Kuumenna pannulla reilusti voita. Paista kalat pannulla ensin nahkapuoli alaspäin. Käännä ja paista fileepuolelle kauniin ruskea pinta. Mausta suolalla ja pippurilla.
Vermuttikastike
1–2 salottisipulia
1 rkl voita
1 dl valkoviiniä
1 dl kuivaa vermuttia
kalaliemikuutio
2 dl kermaa
pippuria, suolaa
Kuori ja hienonna salottisipulit. Kuullota niitä hieman voissa, mutta älä ruskista.
Lisää sipulien sekaan valkoviini sekä vermutti ja kuumenna. Lisää seokseen kalaliemikuutio. Anna kiehua hetken ajan hiljalleen kasaan.
Lisää kastikkeeseen kerma ja kuumenna. Mausta suolalla ja pippurilla.
VIINISUOSITUKSET
Casas del Bosque Sauvignon Blanc Reserva 2019: Elegantit sitrushedelmien, herukanlehtien ja karviaisten aromit istuvat erityisesti klassisten vaalean kalan resepteille. (12,99 €)
Les Brugueres Blanc 2018: Täyteläinen ja ylellinen viini sopii annoksille, joissa on sekä kermaisuutta että sitruksisuutta. (29,90 €)