Pakastusohjeet – uudet marjat puhtaaseen pakastimeen

Keittiö
Ennen syksyn pakastussesonkia on hyvä sulattaa pakastin. Sulattaminen ja pesu tehostavat pakastimen toimintaa: marjat pakastuvat nopeammin ja niiden maku ja rakenne säilyvät parempana.

Jäähdytä pakastettavat marjat ennen pakastusta pakkauksissaan esim. jääkaapissa tai kellarissa. Lämpimät tai huoneenlämpöiset tuotteet pidentävät pakastusaikaa eikä pakastustulos ole yhtä hyvä kuin jäähtyneillä tuotteilla. Hyvä pakkaus on puhdas, vesi-, aromi- ja ilmatiivis, kestävä myös kylmissä lämpötiloissa ja mahdollisimman ohut.

Pakastimen tulee olla ennen pakastusta pakastuskytkennällä käyttöohjeen mukainen aika, jotta siellä jo olevat pakasteet jäähtyvät riittävästi. Pakastimen käyttöohjeissa kerrotaan mikä pakastimen pakastuskyky on (kg/vrk). Noudata ohjeita: muuten pakastaminen kuluttaa turhaan sähköä ja pakastustulos kärsii.

Jos laitteessa ei ole automaattista pakastuskytkintä, huolehdi siitä, ettei pakastuskytkentä jää päälle liian pitkäksi aikaa nostaen laitteen sähkönkulutusta huomattavasti.

Vieressä olevat lämmönlähteet, kuten uuni, astianpesukone tai lämpöpatteri, lisäävät kylmäsäilytyslaitteen sähkönkulutusta: sijoituspaikan lämpötilan nousu seitsemällä asteella +25 asteesta tuplaa jääkaapin tai pakastimen kulutuksen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU


Lähde: Motiva