Tee ilmainen palotarkastus netissä

Lämmitys

Kuluttajille ilmaisen palotarkastus -palvelun avulla voit selvittää mikä on omakotitalosi, kesämökkisi, taloyhtiösi tai muun kiinteistön paloturvallisuuden tila.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Palotarkastus suoritetaan verkkopohjaisen työkalun ohjaamana ja opastamana. Palvelu on käytettävissä kaikilla mobiililaitteilla tai tietokoneella.

Suoritetusta tarkastuksesta käyttäjä saa tarkastuspöytäkirjan. Pöytäkirjasta selviää lakisääteisten osa-alueiden turvallisuustaso ja mahdolliset turvallisuuspuutteet sekä kehityssuunnitelma puutteiden korjaamiseksi. Raportin voi liittää esimerkiksi osaksi omakotitalon huoltokirjaa, jolloin se toimii luotettavuuden tuojana vaikkapa talon myyntitilanteessa.

Palvelu on maksuton kuluttajille, ja on käytettävissä osoitteessa www.palotarkastus.fi. Palvelu on kehitysvaiheessa (tammikuussa 2015): omakotitalojen lisäksi taloyhtiöiden ja muiden kiinteistöjen tarkastaminen onnistuu kevään 2015 aikana.

Huomaa, että palvelun käyttöehtojen mukaan palotarkastus.fi-palvelu kerää samalla markkinointitietokantaa itse käytettäväksi mutta myös myytäväksi kolmansille osapuolille ikään kuin korvauksen ilmaisen palvelun käytöstä. (Lue palvelun käyttöehdot, jos rekisteöidyt palvelun käyttäjäksi) *

Näin palotarkastus netissä toimii

kotien tulipalot

Liesien jälkeen yleisimpiä ovat erilaisten valaisimien aiheuttamat syttymiset.

  1. Kartoita kiinteistösi paloturvallisuuden tila. Palotarkastus.fi-palvelulla suoritat omatoimisen palotarkastuksen kiinteistöösi. Opastetusti, tila kerrallaan. Samalla opit olennaisia tietoja paloturvallisuudesta ja voit jatkossa kiinnittää huomiota tärkeisiin, paloturvallisuutta parantaviin seikkoihin. Näppärimmin suoritat tarkastuksen, kun avaat palotarkastus.fi-palvelun älypuhelimellasi tai tabletillasi ja kierrät kiinteistösi läpi palvelun ohjeiden mukaan.
  2. Korjaa havaitut puutteet – parannat turvallisuutta. Mikäli tarkastuksen perusteella ilmenee puutteita paloturvallisuudessa, saat niistä kootun listan tarkastuksen lopuksi. Kun korjaat havaitut puutteet, teet kiinteistöstä turvallisemman asua, elää ja oleskella kaikille kiinteistön käyttäjille. Korjattuasi listan seikat, voit kirjautua palveluun, kuitata puutteet hoidetuiksi ja saat uuden raportin tarkastuksen tuloksista.
  3. Tallenna tai tulosta raportti jatkokäyttöä varten. Raportin voit liittää esimerkiksi osaksi omakotitalon huoltokirjaa, jolloin se toimii luotettavuuden tuojana vaikkapa talon myyntitilanteessa. Asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöissä raportti ja tarkastus soveltuu osaksi omatoimista kiinteistöturvallisuuteen varautumista. Sen pohjalta esimerkiksi taloyhtiön hallituksessa voidaan päättää tarvittavista, kiinteistön turvallisuutta parantavista toimenpiteistä. Raportti säilyy palvelussa ja voit palata siihen kirjautumalla tilillesi milloin haluat.

 

Lisätietoja ja kuluttajille ilmainen testi: www.palotarkastus.fi

 

Palvelun tarjoajana on turvallisuusalan asiantuntijayritys Safetum Oy. Palvelun avulla yritys haluaa saada ihmiset perehtymään ja huolehtimaan paremmin kotinsa arkisista paloturvallisuusasioista.

 

* Lainaus palvelun käyttöehdoista

”Asiakkaan luovutettua palvelun kautta yhteystietonsa Palveluntarjoajalle (palovaroitin.fi), on Palveluntarjoajalla oikeus olla yhteydessä Asiakkaaseen markkinointitarkoituksessa… Palveluntarjoajalla on oikeus käyttää Asiakkaan luovuttamia yhteystietoja ja muita tietoja kuten kiinteistöjä koskevia tietoja itse sekä luovuttaa tai myydä niitä eteenpäin kolmansille osapuolille markkinointitarkoituksessa.”

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

palotarkastus paloturvallisuus


Lisää samasta aiheesta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: