Näin parannat kodin perusvalaistuksen tasoa

Talo
Parhaimmillaan perusvalaistus ei nouse esiin häiritsevästi ja sitä täydennetään sisutuksellisilla valaisimilla. Valaistusautomatiikka lisää asumismukavuutta. Lue lisää!

”Huomion laajentaminen yksittäisestä lampusta kohti kodin koko valaistusta on innostavaa, ja kotia kannattaakin suunnitella kokonaisuutena. Tutustu uusiin valaisimiin ja silmäile kotisi sähköistyksen tämän päivän tasoa. Vanhemmissa asunnoissa sähköpisteiden määrä on yleensä vaatimaton ja pistorasioita on usein liian vähän tai ne ovat rikki”, Sähkötreffien Jenna Kauppila sanoo.

Kiinteästi asennettavien valaisinten sähköä varten tarvitaan sähköpisteet kattoon tai seiniin. Sisustusvalaisimille on varattava riittävästi pistorasioita, ettei lattioilla kulje pölyisiä jatkojohtoja.

Liike- ja läsnäolotunnistimet säästävät sähköä

Mukavuutta ja sähkön säästöä saa aikaan myös liike- ja läsnäolotunnistimilla, jotka sähkömiehen on helppo käydä asentamassa valokytkinten paikalle tai niiden yhteyteen.

Liikkeestä syttyvä valo on tuttu pihalta, mutta tunnistinten siirtyminen sisätiloihin on kestänyt vuosikymmeniä. Eteinen, wc, kylpyhuone, käytävät, varasto ja autotalli ovat luontevia tiloja valaistuksen liike- ja läsnäolo-ohjaukselle.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Valaistusautomatiikka lisää asumismukavuutta

”Kun automatiikkaan kerran tottuu, ei siitä enää halua luopua. Pitää muistaa, että sähkötyöt on teetettävä sähköurakoitsijalla. Muutostyöt ja tarvikkeet eivät maksa paljoa hyötyihin nähden ja asumisen mukavuus hyppää heti toiselle tasolle. Kun asiantunteva sähkömies on paikalla, lisää hän tarvittavat pistorasiat ja sähköpisteitä myös muita kodin sähkölaitteita varten.”

Lisätietoja: sähkötreffit.fi