Paras talo Asuntomessuilla oli kivitalo Villa Ilo

Talo

Viime kesän Asuntomessujen yleisöäänestyksen suosikiksi nousi kohde numero 26, Villa Ilo. Hulppean kivitalon rakennuttajana toimi Jenni Ahola-Keskinen miehensä Ville Keskisen kanssa. 237 neliön talo pitää sisällään 5 metriä korkean avaran oleskeluhuoneen ja viisi muuta huonetta sekä omat kuntosalitilat.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Toisen sijan yleisöäänestyksessä sai Omatalo Ruusuvuori ja kolmanneksi sijoittui Villa Harmony.

Yleisö äänesti lisäksi messujen parhaan sisustuksen ja parhaan pihan. Paras sisustus, joka sai 14,8 prosenttia äänistä, oli kohteella Lammi-Kivitalot Villa Ilo. Kohteen sisustuksesta vastasi Pia Hillgren-Pöyhönen. Parhaaksi pihaksi äänestettiin Terca-Tiilitalo Mustikka, joka sai 10,4 prosenttia äänistä. Pihasuunnittelusta vastasi Vihersuunnittelu Hanna Hakala.

Suuri kivitalo keräsi ääniä


Villa Ilo voitti myös paras sisustus -kategorian.

Yleisöäänestyksen sekä paras talo että paras sisustus -kategoriat voittaneessa Villa Ilossa yleisö arvosti varusteita, laatutasoa ja valoisuutta sekä erityisesti sen sisustusratkaisuja ja ulkonäköä. Paras Talo -äänestyksessä kohde keräsi 12,9 prosenttia äänistä.

Jenni Ahola-Keskisen ja Ville Keskisen rakennuttaman talon suunnittelun lähtökohtia olivat pelkistetty ja ajaton arkkitehtuuri. Talo suunniteltiin aktiiviselle lapsiperheelle, joka arvostaa yhdessäoloa, liikunnallista elämäntapaa, monipuolisesti toimivaa pihaa ja kaipaa ympärilleen hieman luksusta – yksinkertaisesti, esteettisesti ja arjen tarpeet huomioiden.

Kohteen näytteilleasettajana oli Lammi-Kivitalot Oy, Janne Tuokkola. Pääsuunnittelijana ja arkkitehtina toimi Susanna Nabb ja sisustussuunnittelijana Pia Hillgren-Pöyhönen, Maskun Kalustetalo Oy.

Omatalon Ruusuvuoren tilaratkaisut toimivat


Ruusuvuori suunniteltiin kolmehenkiselle aikuiselle perheelle.

Yleisöäänestyksessä toiseksi eniten ääniä keräsi kohde numero 19, Omatalo Ruusuvuori. Yleisö arvosti erityisesti sen tilaratkaisuja. Omatalo Ruusuvuori sai yhteensä 9,3 prosenttia äänistä. Toimivien tilaratkaisujen lisäksi myös terassi oli messuilla käyneen yleisön mieleen. Talon keskellä on suojaisa, osin lasikatettu atriumpiha, joka toimii myös vapaa-ajan aktiviteeteissa.

Ruusuvuori suunniteltiin kolmehenkiselle aikuiselle perheelle. Talosta haluttiin kodikas ja myös perheen koira huomioitiin jo suunnitteluvaiheessa. Sujuviin kodin toimintoihin sekä perheen viihtymiseen ja yhdessäoloon talossa on yhteistä oleskelutilaa yhteensä 73 neliön verran. Siihen kuuluu muun muassa avara olohuone yhdistettynä keittiöön ja ruokailutilaan, karaokehuone, saunaosasto kylpypaljuineen sekä pihakeittiön savustusyksikkö.

Kohteen näytteilleasettajana toimi Omatalo K-rauta, Janne Rönkkö ja rakennuttajina Sari ja Hemmo Ruusuvuori.

Moderni hirsitalo tuli kolmanneksi


Villa Harmony oli messujen ainoa hirsirakenteinen talo.

Kolmanneksi Paras Talo -äänestyksessä tulleessa kohteessa yleisö arvosti sisustusratkaisuja ja rakennusmateriaaleja. Kohde numero 21, Villa Harmony, sai äänistä 7,4 prosenttia. Villa Harmony oli messujen ainoa hirsirakenteinen talo.

Näytteilleasettajana toimineen Honkatalojen moderni hirsitalo suunniteltiin pelkistetyksi ja ajattomaksi sekä muotokieleltään, laadultaan ja tunnelmaltaan. 139,5 neliöisen talon sisustuksen suunnitteli Kaisa Ahola yhdessä talon asukkaiden kanssa. Talon rakennutti Tiina ja Juhani Orkas.

Yleisöäänestykseen otti osaa 16 565 kotitaloutta, mikä on 24 prosenttia kävijäperheistä.

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

asuntomessut kivitalo omakotitalo talopaketit talopaketti


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: