MAINOS

Tässä talossa paras hoidettavuus – moderni hirsitalo palkittiin

Sisustus

Hyvä Puhtaus -lehti valitsi talon, jossa on asuntomessujen paras hoidettavuus. Lue, mitkä seikat vaikuttavat talon hoidettavuuteen.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kodin hyvän hoidettavuuden kautta perheen arki helpottuu, vapaa-aika lisääntyy ja talon myyntiarvo pysyy vuosikymmenienkin jälkeen korkealla. Hyvä hoidettavuus mahdollistaa samalla rakennuksen peruskunnon säilymisen pitkällä aikavälillä.

Materiaalivalinnat ja tilankäyttö avainasemassa

Hyvä Puhtaus -lehden kolmihenkinen asiantuntijaraati teki jokaiseen messukotiin hoidettavuusarvion. Arviointi alkaa jo talon ulkopuolisista ratkaisuista ja sisäänkäynnistä.

  • Materiaali- ja kalusteiden valinnoissa helppohoitoisuuteen vaikuttavat muun muassa pinnan sileys, värillisyys, kestävyys ja niiden soveltuvuus tarkoitettuun tilaan.
  • Helposti likaantuvissa eteistiloissa sekä kosteissa tiloissa oikeat materiaalivalinnat ovat erityisen tärkeitä.
  • Myös toimiva tilajärjestys ja hyvät säilytystilat ovat osa talon helppokäyttöisyyttä.

Olennaisia tiloja helppokäyttöisyyden ja -hoitoisuuden suhteen ovat kodinhoitohuone, keittiö ja pesutilat sekä tilojen varustus teknisin apuvälinein.

Kodin hoidettavuus vaikuttaa myös jälleenmyyntihintaan

”Hoidettavuus ja sen vaivattomuus vaikuttaa kasvamassa määrin kodin valintaan. Tästä syystä se tulisi huomioida entistä painokkaammin myös uusien rakennuksien markkina-arvoa arvioitaessa”, Hyvä Puhtaus -lehdestä todetaan.

Kiinnitä hoidettavuudessa huomiota näihin seikkoihin

  • Teknisten laitteiden, suodattimien puhdistaminen
  • Rappusten tai pesutilojen pintojen tai kalusteiden säännöllisen puhdistamisen helpous
  • Talotekniikan toimivuus.
  • Eri tasot, kuten kaappien päälliset, hankaloittavat käytännön hoitotoimenpiteitä.
  • Keskusimuri sekä hyvä ilmanvaihto-, lämmitys- ja turvallisuustekniikka, jotka helpottavat kiinteistön ylläpitoa ja lisäävät käyttömukavuutta.

Hyvä Puhtaus -lehti valitsi Jyväskylän asuntomessujen hoidettavuudeltaan parhaaksi taloksi messukohteen 14, Kontion Laajarannan. Kunniamaininnat saivat hoidettavuudessa kohteet 13, 24, 30 ja 36.

hirsitalo Kontio Laajaranta julkisivu

Kontio Laajaranta on tavalliselle suomalaisperheelle suunniteltu moderni ja toiminnoiltaan selkeä 133-neliöinen hirsiomakotitalo. Arkkitehtuuriltaan pelkistetyssä yksikerroksisessa talossa on neljä huonetta, keittiö ja saunaosasto

Lisätietoja: www.puhtaus.fi, www.kontio.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

hoidettavuus kodinhoitohuone siivous