Paras takka – esittelyssä viisi mallia

Lämmitys

Takan käyttäjiä on erilaisia, ja niinpä myös takat on valmistettu eri tarkoituksiin. Yhdestä takasta lämpö tulee nopeasti ja toisesta hitaasti. Yksi takka voi olla suuri ja painava, toinen pieni ja kevyt. Pääasia takkaa hankkiessa on miettiä, mitä takalta haluat – tee päätös sen mukaan.

Addu-teksti

1. Nordpeis Salzburg C – varaava takka kiertoilmatoiminnolla

Nordpeis Salzburg C on varaava takka, jonka suunnittelun lähtökohtana oli perinteinen suomalainen varaava takka kuitenkin niin, että se muotoilultaan ja ominaisuuksiltaan sopii nykykotiin. Takkaan halutaan suuri lasiluukku, josta tuli näkyy hyvin, ja Salzburg C -takan kulmaluukusta tuli todella näkyy laajalle alueelle. Takka halutaan myös sovittaa oman kodin muuhun sisustukseen ja sen halutaan mukautuvan, kun sisustustyyliä vaihdetaan. Suurin osa suomalaisista haluaa, että takka on varaava ja että siitä tulisi lämpöä myös heti eikä vasta tuntien kuluttua. Nordpeis Salzburg C on kaikkea tätä!

Suuresta kulmaluukusta tuli näkyy erittäin hyvin ja hienon palotekniikan ansiosta lasiluukku pysyy puhtaampana. Nordpeis Salzburg C -takka voidaan maalata tai pinnoittaa juuri sinun kotiisi sopivaksi käyttäen värejä, kaakeleita, kivilaattoja tai muita pinnoitteita. Nordpeis Salzburg C -takkaa voidaan muuttaa myös myöhemmin. Pinta on maalattavissa tai pinnoitettavissa uudelleen aina, kun muu sisustus muuttuu. Nordpeis Salzburg C -takka painaa n. 1 000 kiloa ja sen varaava massa on oliviinisementtiharkkoa, joka varaa lämpöä erittäin pitkään, normaalilla lämmityksellä jopa vuorokauden. Muista varaavista takoista poiketen Nordpeis Salzburg C -takassa on myös kiertoilmatoiminto, joka alkaa antaa lämpöä heti, kun tulet on sytytetty. Kiertoilmatoiminto puhaltaa lämmintä ilmaa huoneeseen ja siten nopeuttaa lämmön tuloa ja levittää sen suuremmalle alalle.

salzburg-c_w40

Salzburg C on varaava takka, jossa on kiertoilmatoiminto, 4 950 € (sis. rahti).

2. Nordpeis Salzburg M – pieni varaava takka

Nordpeis Salzburg M on hieno varaava takka, joka kokonsa puolesta sopii parhaiten pieniin tiloihin tai silloin, kun takan ei haluta vievän paljon tilaa. Takka on parhaimmillaan, kun halutaan varaava takka, jossa lämpö pysyy yön yli, mutta josta lämpöä saa myös melko nopeasti. Nordpeis Salzburg M on suosituin Nordpeisin takkamalli!

Nordpeis Salzburg M -takan lasiluukku pysyy puhtaampana, koska takan paloilma huuhtelee lasiluukkua sisäpuolelta ja pesee noen pois. Takan palotekniikka on nykyaikainen ja hyötysuhde hyvä, joten puuta kuluu vähän ja lämpöä tulee paljon. Nordpeis Salzburg M on pieni varaava takka ja sopii siten moneen kotiin tai mökkiin. Takka on pieni, mutta varaava massa on kuitenkin 600 kiloa ja niin se luovuttaa lämpöä yön yli. Pienestä massasta lämpö tulee nopeasti, joten kylmä mökkikin saadaan Nordpeis Salzburg M -takalla nopeasti lämpimäksi. Pieni koko ja hieno muotoilu mukautuu moneen tilaan. Takkaan saa lisävarusteena korotusosia ja lasi- tai keraamisen edustan.

salzburg-m-w35

Salzburg M on varaava takka, joka lämpenee nopeasti ja mahtuu pienempäänkin tilaan. 2 460 € (sis. rahti)

3. Nordpeis Odense -kiertoilmatakka

Kiertoilmatakka luovuttaa lämpöä nopeasti ja levittää lämmön suurelle alueelle. Kiertoilmatakka on oikea valinta myös silloin, jos halutaan asentaa takka vahvistamattoman lattian päälle. Keveytensä ansiosta Nordpeis-kiertoilmatakat voidaan yleensä asentaa suoraan puulattian päälle. Nordpeis Odense -kiertoilmatakka on pieni ja vie vain vähän lattiapinta-alaa, joten se sopii useimpiin tiloihin. Nordpeis Odense on suosituin Nordpeisin kiertoilmatakka!

Nordpeis Odensen sivu on vain 50 cm leveä, joten se mahtuu hyvin pieneen tilaan. Takan kulmamallinen lasiluukku on takan rungon kokoon nähden erittäin suuri, joten tuli näkyy hyvin ja takka on hieno huonekalu. Nordpeis Odense -kiertoilmatakka painaa vain 253 kiloa, ja sen voi useimmiten asentaa suoraan puulattian päälle. Maalaamalla tai pinnoittamalla Nordpeis Odense -kiertoilmatakka saadaan sopimaan kaikkiin sisustustyyleihin. Kaikki Nordpeis-takat on CE-merkitty ja tarkkaan testattu.

odense_w30

Pieni ja kevyt Odense-kiertoilmatakka voidaan asentaa vahvistamattoman lattian päälle. 3 130 € (sis. rahti)

4. Nordpeis Atlanta -kiertoilmatakka

Kun takalta halutaan nopeaa lämmönluovutusta sekä pientä kokoa ja puunkulutusta, valinta tehdään usein metallikamiinan ja kiertoilmatakan välillä. Moni ei halua kotiinsa metallikamiinaa, ja mökinkin takaksi halutaan tyylikäs tulisija, joka luovuttaa lämpöä nopeasti. Nordpeis Atlanta -kiertoilmatakka on vain hiukan kamiinaa suurempi, mutta aivan oikean takan näköinen. Nordpeis Stockholm -kiertoilmatakka on pienin kiertoilmatakkamme!

Nordpeis Atlantan syvyys on vain noin 51 cm ja silti kaarevasta lasiluukusta tuli näkyy erittäin hyvin. Takan tarkkaan harkitut mittasuhteet antavat sille kokoaan suuremman ilmeen. Nordpeis Atlanta -takan suojaetäisyys on vain 5 cm, joten takka voidaan sijoittaa pieneenkin tilaan.

atalnta_h_colorado_w30

Atlanta-kiertoilmatakasta on saatavilla useita eri malleja. Alk. 2 600 € (sis. rahti)

 

5. Nordpeis Salzburg XL -varaava takka

Varaavan takan varauskyky riippuu takan massasta. Nordpeis Salzburg XL on painavin Nordpeis-takka ja siten myös pisimpään lämpöä varaava. Nordpeis Salzburg XL -takka on tehty heille, jotka arvostavat erittäin pitkää varauskykyä, suurta tehoa ja leveää lasiluukkua. Nordpeis Salzburg XL on pisimpään lämpöä varaava Nordpeis-takka!

Nordpeis Salzburg XL varaavan takan paino on 1 330–2 014 kg. Paino riippuu siitä, onko takka vakiokokoinen, yhdellä korotusosalla vai kahdella korotusosalla. Takka on tehopakkaus, joka luovuttaa lämpöä erittäin pitkään ja jonka vuorokautinen kokonaislämpöenergia on jopa 90,2 kWh. Norpeis Salzburg XL -takan leveän lasiluukun takana on yhtä leveä tulipesä, johon mahtuu jopa 50 cm pitkät klapit.

Nordpeis Salzburg XL -varaava takka mukautuu eri sisustuksiin ja tyyleihin korotusosilla ja erilaisilla kivi- tai lasiedustoilla, joilla takan ilmettä voidaan muokata.

salzburg-xl-extra-high-w30

Nordpeis Salzburg XL on pisimpään lämpöä varaava Nordpeis-takka. 4 520 € (sis. rahti)

Norjalainen Nordpeis on valmistanut kamiinoita, kiertoilmatakkoja, varaavia takkoja ja sisutustakkoja jo vuodesta 1984. Lisätietoja: www.norpeis.fi


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

kiertoilmatakka takka varaava takka

Julkaisuun liitetty yritys

http://nordpeis.fi/

 

Norjalainen Nordpeis on valmistanut kamiinoita, kiertoilmatakkoja, varaavia takkoja ja sisustustakkoja jo vuodesta 1984.

Norja on tunnettu kylmistä ja ankarista talvistaan, joten puun polttamisen perinne ulottuu vuosisatojen päähän. Lähes kolme vuosikymmentä toiminut Nordpeis on perustamisestaan lähtien valanut tulisijoihinsa Norjan historiaa ja vanhoja perinteitä. Yhdistettynä laatuun ja nykyaikaiseen tekniikkaan tämä on ollut menestyksen avain. Tulisijoissa yhdistyvät vanhat perinteet ja moderni toimivuus. Tulen luoma tunnelma on entisellään, mutta tuotteet täyttävät ankarimmatkin palamisen puhtauteen kohdistuvat vaatimukset. Tuloksena on norjalainen elämys – nautintoa, tehokasta lämmitystä ja puhdas omatunto.

Tulisijan asema on muuttunut ajan myötä. Se ei enää ole pelkkä lämmönlähde, vaan myös kotien keskeinen elementti. Nordpeisin tulisijat ovat puhdaslinjaisia ja keskittävät katsojan päähuomion liekkeihin. Laaja perusvalikoima ja runsaat muuntelumahdollisuudet varmistavat sen, että Nordpeis voi tarjota kaikille mieluisan tuotteen, ajattoman klassikon, joka muodostaa nykyaikaisen kodin luonnollisen keskipisteen.

 

 

Lue lisää: Nordpeis

Lisää samasta aiheesta