Markkinoiden parhaat kylmälaitteet ovat A+++ -energialuokkaa

Keittiö
Kylmälaitteiden energiankulutuksen kehitys on ollut nopeaa: markkinoille ei enää saa tuoda laitteita jotka ovat energiatehokkuudeltaan huonompaa kuin A+ -luokkaa.

Kylmäsäilytyslaitteiden markkinat ovat viime vuosien aikana muuttuneet: kylmäsäilytyslaitteiden energiankulutukseen vaikuttavat ekosuunnitteluvaatimukset annettiin vuonna 2009 ja kylmälaitteiden uusi energiamerkintä otettiin käyttöön vuonna 2011.

Kylmälaitteiden energiankulutuksen kehitys on ollut nopeaa: markkinoiden tehokkaimmat laitteet ovat energiatehokkuudeltaan A+++ -luokkaa. Markkinoille ei enää saa tuoda laitteita jotka ovat energiatehokkuudeltaan huonompaa kuin A+ -luokkaa.

Motiva on seurannut usean vuoden ajan kylmälaitteiden energiatehokkuuden kehittymistä keräämällä tietoa markkinoilla olevien jääkaappipakastimien energialuokista. Vuonna 2012 noin 70 prosenttia laitteista oli A + -luokkaa, yli 20 prosenttia joko A++ tai A+++ -luokkaa.

Energiatehokkuuden lisäksi laitteen sijoittelulla on merkitystä. Esimerkiksi vieressä olevat lämmönlähteet, kuten uuni, astianpesukone tai lämpöpatteri, lisäävät kylmäsäilytyslaitteen sähkönkulutusta: sijoituspaikan lämpötilan nousu seitsemällä asteella +25 asteesta tuplaa jääkaapin tai pakastimen kulutuksen.

MAINOS
MAINOS LOPPUU


Lahde: Motiva