Parhaat piharakennukset ja laiturit tehdään kotimaisesta puusta

MökkiPiha

Suomalaisen mieli lepää kotimaan metsien puusta rakennetussa ympäristössä. Laadukkaasta puusta tehdään kauneimmat ja pitkäikäisimmät piharakennukset sekä laiturit, jotka ovat myös kestävän kehityksen mukaisia.

Puun käyttö rakentamisessa kuluu kestävään kehitykseen ja ekologiseen ajatteluun. Puiset rakenteet sitovat hiiltä enemmän kuin muut rakennusmateriaalit. Kotimainen metsä toimii merkittävänä hiilinieluna, sillä Suomessa metsä kasvaa nopeammin kuin sitä hakataan.

Lisäksi puun prosessointi synnyttää sivutuotteena enemmän energiaa kuin puutuotteen valmistamiseen kuluu. Puun käyttö rakennusaineena edustaa aitoa elinkaarirakentamista, sillä tullessaan käyttöikänsä päähän puurakennus kierrätetään tai käytetään energianlähteenä.

Luoman Puutuote Oy rakentaa suomalaisesta puusta piharakennuksia ja laitureita, jotka kuuluvat suomalaisen mökin rantaan ja talon pihapiirin niin kuin ne olisivat olleet siellä aina.

 

Luoman Kihu mallissa on kaksi erillistä tilaa, minkä vuoksi se sopii erityisen hyvin pihasaunaksi. Pohjan ala on tarkalleen 13,23 neliötä, ja terassilla on kokoa 7,35 neliön verran.

Elegantti hirsirakennus Pohjolan oloihin

Uuteen Luoman 70 mm -mallistoon kuuluu huippulaadukkaita elegantteja hirsirakennuksia, joita voi kutsua piharakennusten aatelistoksi.

Mallistossa on monia vaihtoehtoja erilaisiin pihapiireihin, ja jokainen niistä on saanut inspiraationsa ihmisten yksilöllisistä tarpeista. Piharakennukset on tehty kaikenlaiseen käyttöön ja kestämään ihan oikeaa arkea ja elämää.

Luoman 70 mm -hirsirakennus on suunniteltu Suomen oloihin, joten se kestää ankarat säävaihtelut. Tukevat 70 millimetrin vahvuiset tuplapontatut hirsirakenteet jaksavat kantaa myös pohjoisen raskaat lumikuormat.

Kaikki 70 mm -malliston hirsirakennukset toimitetaan kotiovelle täydellisenä tuotepakettina, johon kuuluu hirsien, oven ja ikkunoiden sekä lattia- ja kattolautojen lisäksi helat, naulat ja ruuvit. Mukana tulee myös nurkkiin laitettavat metalliset myrskytangot.

Luoman Tilhi on tukevarakenteinen, 70 millimetrin vahvuisesta hirrestä valmistettu mökki tilavalla oleskelutilalla. Pohjan ala on lähes 36 neliötä ja terassin osuus tästä reilut 10 neliötä.

Laiturit viihtyvät vuosikymmeniä merioloissa

Luoman Puutuotteen vankkoja ja tyylikkäitä laiturimalleja ovat Rentukka, Ulpukka, Lumme ja Viklo. Koska laiturit tehdään elementeistä, niitä voi muokata tarpeen mukaan myös jälkikäteen.

Laitureissa on puun tukena teräsrunko, joka ei väsy ja pysyy kuumasinkityksen ansiosta ruostumattomana kymmeniä vuosia myös merioloissa.

Niin uskomattomalta kun se kuulostaakin, laituri on teräsrungon ansiosta huomattavasti kevyempi kuin puurunkoinen laituri. Keveys tekee laiturin siirtämisestä helppoa. Luoman ponttonilaiturit kelluu pinnalla, kun taas perinteinen puulaituri ui aina hyvin syvällä, ja puu on kosteaa ja on märkänä vielä painavampi.

Luoman laitureiden puuosat kyllästetään vasta rakentamisen jälkeen, jolloin vesi ei pääse vaaleista puunpäistä sisään. Elementtirakenteisia laitureita voi muokata oman makunsa mukaiseksi myös jälkeenpäin, jos laiturin käyttötarkoitus muuttuu.

Katso video Luoman laiturista:

Vastuullisesti suomalaisesta puusta

Ylistarolainen Luoman Puutuote Oy on toiminut puurakentamisen alalla jo lähes 40 vuotta. Se käyttää tuotteissaan kotimaista puuta, joka on huomattavasti korkealaatuisempaa kuin nopeammin kasvanut itäeurooppalainen puutavara.

Luoman Puutuote Oy on saanut Avainlippu-tunnuksen osoituksena suomalaisesta työstä ja tuotannosta. Tällä hetkellä erityisesti kestävä kehitys sekä ekologiset valinnat näkyvät vahvasti yrityksen arjessa.

Kaikki Luoman Puutuote Oy:n käyttämä puu on PEFC-sertifioitua puuta. PEFC on kansainvälinen, maailman suurin metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää ja vastuullista metsätaloutta.

 

 

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

hirsimökki laituri laiturit Luoman Luoman Kihu Luoman laituri Luoman Oy Luoman Puutuote Luoman Puutuote Oy Luoman Puutuotteen laituri Luoman Tilhi mökki pihamökki piharakennukset piharakennus puulauturi

Julkaisuun liitetty yritys

https://luoman.fi/

Luoman on perheyritys, joka on toiminut piharakentamisen alalla jo lähes 40 vuotta. Sen tuotantolinjalta lähtee vuosittain matkaan kymmeniä tuhansia piharakennuksia ja laitureita monien erilaisten asiakkaiden ja pihojen tarpeisiin ympäri maailmaa.

Luoman Oy:llä on tällä hetkellä omaa tuotanto- tai myyntitoimintaa Suomessa, Saksassa ja Ranskassa. Laadukkaita piharakennuksia ja laitureita viedään nykyään myös yli 30 muuhun maahan, joissa  sen tuotteita voi ostaa jälleenmyyjiemme, eli pääasiassa rautakauppaketjujen valikoimista.

Lue lisää: Luoman Oy