MAINOS | Luoman Oy

Piharakennus ja laituri kotimaisesta puusta

Piha
piharakennus
Suomalaisen mieli lepää kotimaan metsien puusta rakennetussa ympäristössä. Laadukkaasta puusta tehdään kaunein ja pitkäikäisin piharakennus ja laituri, jotka ovat myös kestävän kehityksen mukaisia.
11.4.2023

Suomalaisesta puusta tehty piharakennus ja laituri kuuluvat suomalaisen mökin rantaan ja talon pihapiirin niin kuin ne olisivat olleet siellä aina.

Puun käyttö rakentamisessa kuluu kestävään kehitykseen ja ekologiseen ajatteluun. Puiset rakenteet sitovat hiiltä enemmän kuin muut rakennusmateriaalit. Kotimainen metsä toimii merkittävänä hiilinieluna, sillä Suomessa metsä kasvaa nopeammin kuin sitä hakataan.

Lisäksi puun prosessointi synnyttää sivutuotteena enemmän energiaa kuin puutuotteen valmistamiseen kuluu. Puun käyttö rakennusaineena edustaa aitoa elinkaarirakentamista, sillä tullessaan käyttöikänsä päähän puurakennus kierrätetään tai käytetään energianlähteenä.

piharakennus tai sauna järvimaisemassa

Luoman Kihu mallissa on kaksi erillistä tilaa, minkä vuoksi se sopii erityisen hyvin pihasaunaksi. Pohjan ala on tarkalleen 13,23 neliötä, ja terassilla on kokoa 7,35 neliön verran.

Elegantti piharakennus hirrestä

Uuteen Luoman 70 mm -mallistoon kuuluu huippulaadukkaita elegantteja hirsirakennuksia, joita voi kutsua piharakennusten aatelistoksi.

Mallistossa on monia vaihtoehtoja erilaisiin pihapiireihin, ja jokainen niistä on saanut inspiraationsa ihmisten yksilöllisistä tarpeista. Piharakennukset on tehty kaikenlaiseen käyttöön ja kestämään ihan oikeaa arkea ja elämää.

Luoman 70 mm -hirsirakennus on suunniteltu Suomen oloihin, joten se kestää ankarat säävaihtelut. Tukevat 70 millimetrin vahvuiset tuplapontatut hirsirakenteet jaksavat kantaa myös pohjoisen raskaat lumikuormat.

Kaikki 70 mm -malliston hirsirakennukset toimitetaan kotiovelle täydellisenä tuotepakettina, johon kuuluu hirsien, oven ja ikkunoiden sekä lattia- ja kattolautojen lisäksi helat, naulat ja ruuvit. Mukana tulee myös nurkkiin laitettavat metalliset myrskytangot.

Piharakennus on tehty hirrestä ja se on metsän keskellä.

Luoman Tilhi on tukevarakenteinen, 70 millimetrin vahvuisesta hirrestä valmistettu mökki tilavalla oleskelutilalla. Pohjan ala on lähes 36 neliötä ja terassin osuus tästä reilut 10 neliötä.

Laiturit viihtyvät vuosikymmeniä merioloissa

Luoman Puutuotteen vankkoja ja tyylikkäitä laiturimalleja ovat Rentukka, Ulpukka, Lumme ja Viklo. Koska laiturit tehdään elementeistä, niitä voi muokata tarpeen mukaan myös jälkikäteen.

Laitureissa on puun tukena teräsrunko, joka ei väsy ja pysyy kuumasinkityksen ansiosta ruostumattomana kymmeniä vuosia myös merioloissa.

Niin uskomattomalta kun se kuulostaakin, laituri on teräsrungon ansiosta huomattavasti kevyempi kuin puurunkoinen laituri. Keveys tekee laiturin siirtämisestä helppoa. Luoman ponttonilaiturit kelluu pinnalla, kun taas perinteinen puulaituri ui aina hyvin syvällä, ja puu on kosteaa ja on märkänä vielä painavampi.

Luoman laitureiden puuosat kyllästetään vasta rakentamisen jälkeen, jolloin vesi ei pääse vaaleista puunpäistä sisään. Elementtirakenteisia laitureita voi muokata oman makunsa mukaiseksi myös jälkeenpäin, jos laiturin käyttötarkoitus muuttuu.

Katso video Luoman laiturista:

Piharakennus vastuullisesti suomalaisesta puusta

Ylistarolainen Luoman Puutuote Oy on toiminut puurakentamisen alalla jo lähes 40 vuotta. Se käyttää tuotteissaan kotimaista puuta, joka on huomattavasti korkealaatuisempaa kuin nopeammin kasvanut itäeurooppalainen puutavara.

Luoman Puutuote Oy on saanut Avainlippu-tunnuksen osoituksena suomalaisesta työstä ja tuotannosta. Tällä hetkellä erityisesti kestävä kehitys sekä ekologiset valinnat näkyvät vahvasti yrityksen arjessa.

Kaikki Luoman Puutuote Oy:n käyttämä puu on PEFC-sertifioitua puuta. PEFC on kansainvälinen, maailman suurin metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää ja vastuullista metsätaloutta.